Tokaj hírei

2018.08.17. 16:44

Véget ért Tokajban a mesterkurzus

Tokaj - Zárókoncerttel fejeződött be a Crescendo Nyári Akadémia.

Tokaj - Zárókoncerttel fejeződött be a Crescendo Nyári Akadémia.

A tokaji Kulturális és Konferencia Központban megtartott zárókoncerttel véget ért az idei Crescendo Nyári Akadémia. Idén a francia zene és Claude Debussy volt a fő témája a komolyzenei mesterkurzusnak, közel két héten át gyakoroltak és koncerteztek a nemzetközi vendégek.

33 ország 300 hallgatója

A 15. Crescendo Nyári Akadémián 33 ország több mint 300 hallgatója és tanára vett részt. Ötödik éve tartják Tokajban kurzusaikat a szervezők, az operatív igazgató szerint a visszajelzések alapján is sikeres volt az idei tábor.

– Kiemelném a barokk és jazz fúzióját, ami nagyon izgalmas volt, de a színházban tartott operajelenetekből összeállított előadás is emlékezetes marad – mondta Végh Balázs a zárókoncert után, amin a nyári akadémia legjobbjai kapnak lehetőséget. Az igazgató hozzátette, kiemelkedő az a létesítményrendszer, ami a nyári akadémia rendelkezésére áll. Végh Balázs szerint a színház, a Kulturális és Konferencia Központ mellett a múzeum, a gimnázium és az általános iskola, valamint a különböző felekezetek templomai is különleges helyszínei a koncertjeiknek.

Ungvári Liza Veszprémből utazott Tokajba. Második alkalommal vett részt a mesterkurzuson, a fuvola szakos fiatal az idén fejezte be középiskolai tanulmányait Szombat­helyen. Azt mondta, a tanulás mellett a közösség miatt lett visszajáró növendék.

Több mint zene

– A Crescendo több mint zene, rengeteg segítséget és visszajelzést kapok, hogy saját magam megtaláljam. Ez nemcsak a zenére vonatkozik, hanem az élet más területeire is. Rengeteg kurzuson vettem már részt, de itt tényleg segítjük egymást és egy csodálatos közösség alakult ki – emelte ki a hallgató.

A tanári kar összetétele nemzetközi volt. A számos európai ország mellett volt, aki Ausztráliából, Argentínából, az Egyesület Államokból, Dél-Koreából vagy éppen Japánból érkezett, de a hallgatók között is jócskán akadt, aki több ezer kilométert utazott a mesterkurzusért.

ÉM-EJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!