Tokaj hírei

2018.06.13. 17:40

Aranyérmet szerzett a tokaji kajakos fiú

Tokaj - Mozgi Milán legfontosabb szurkolói között tartja számon szüleit, akik, ahová tehetik, követni szokták fiúkat.

Tokaj - Mozgi Milán legfontosabb szurkolói között tartja számon szüleit, akik, ahová tehetik, követni szokták fiúkat.

Zsinórban az ötödik hétvégét töltötte versenyzéssel Mozgi Milán, a Tokajban élő sportoló, aki Somorácz Tamással együtt aranyérmet szerzett K-2 500 méteren múlt vasárnap Belgrádban. Legfontosabb szurkolói között tartja számon szüleit, akik, ahová csak tehetik, követni szokták, hogy a helyszínen is biztatni tudják fiúkat.

Otthonról drukkoltak

A múlt hétvégét viszont a televízió képernyője előtt töltötték, otthonról drukkoltak gyermeküknek, aki végül arany­éremmel tért haza. Mozgi Milán pályáját a családi miliő határozta meg, nyolc éves korábban bátyja hatására kezdett el kajakozni a Bodrogon.

Az ifjú Európa-bajnoktól megtudtuk, az elmúlt hetekben Szegeden készült a nemzetközi megmérettetésekre a csapattal, de mikor itthon van akkor is teljesíti az edzője által előírt programot.

– Kihozom a csónakházból, a hajómat aztán vízre szállok. Ez az ország legnyugodtabb folyója, nem zavaros, nem örvényes, gyönyörű és végtelen – hangsúlyozta a sportoló, aki képes ódákat zengeni a Bodrogról. A fiatal kajakost már csak egyetlen válogató választja el attól, hogy kijusson az idei világbajnokságra, ahol szintén dobogós helyre pályázhat.

Optimista

Szolnokon négy és fél hét múlva lesz az az esemény, ahol eldől, mehet-e Milán a világversenyre, melyet idén portugál vizeken rendeznek. A fiatalember optimistán tekint a közelgő megmérettetésre, hiszen jól ismeri a szóban forgó szolnoki pályát.

– Nem csak a kajakosoknak, hanem minden sportoló gyermekeknek azt üzenem, soha ne adjátok fel, ha van álmotok, azért küzdeni kell. Alázattal, akarattal, sportszerű hozzáállással mindent el lehet érni még Tokajból is.

JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!