Tokaj hírei

2017.12.08. 15:39

Polgármesterek találkozója - A jövőre koncentrál Tokaj

Tokaj - Egymilliárd forintot fordíthatnak a város arculata fejlesztésére.

Tokaj - Egymilliárd forintot fordíthatnak a város arculata fejlesztésére.

– Ebben az évben egyszerre volt jelen városunkban a fejlesztési pénzek beáramlása és a működési problémák megjelenése – mondja Posta György, Tokaj polgármestere. – Próbáljuk ezt az évet úgy befejezni, ahogy elkezdtük. Ehhez sajnos több apró megszorítást kellett bevezetnünk, de ezek az intézkedések szükségesek voltak ahhoz, hogy tartani tudjuk magunkat a költségvetéshez.

Indulhat a tényleges munka

– Most már látjuk, sikerül elérni a célt, bár ez néha kicsit fájdalmas is volt – folytatta a polgármester. – A következő év azonban a nagy fejlesztéseké lesz. Megkezdődik az Erzsébet királyné híd felújítása. A közbeszerzés már lezajlott, hamarosan maga a tényleges munka is elindulhat. Összesen mintegy egymilliárd forintot fordíthatunk a város arculatának fejlesztésére. Ennek köszönhetően jövőre egyebek mellett megújul a belvárosi sétálóutca, a Bodrog-parti sétány, amely vélhetően további turistákat vonz majd Tokajba.

Tovább folytatódik a vízi sport fejlesztése, hiszen az aktív kikapcsolódást kedvelőknek a Bodrog és Tisza számtalan lehetőséget nyújt a sportolásra. Megtörténik majd a kemping körbekerítése is. Egy további beruházásnak köszönhetően megújulhat majd a zsinagóga előtti tér és annak a környékén újabb parkolóhelyeket fogunk majd kialakítani.

Még mozgalmasabb

A napokban fejeződött be egy nagyívű beruházás, amelynek köszönhetően megújult az átmenő forgalmat elvezető út a körforgalom és a tarcali út között, és egy másik útfelújítási programnak köszönhetően sikerült a belterületi utaink egy részét is jobbá tenni, így összességében egy mozgalmas évet zárunk, amelyet a szándékaink szerint egy még mozgalmasabb követ majd – mondta Posta György.

ÉM-BG


[related-post post_id="3704823"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!