Tokaj hírei

2013.04.23. 14:14

A gyertyák csonkig égtek

Tokaj - Márai Sándor drámáját mutatta be a tokaji teátrumban a kassai Thália Színház társulata.

Tokaj - Márai Sándor drámáját mutatta be a tokaji teátrumban a kassai Thália Színház társulata.A gyertyák csonkig égnek című darab két egykori katona találkozását mutatja be, olyanokét akik negyven éve nem látták egymást. A Konrád százados a trópusokon szolgált, míg Henrik, a tábornok csak ült a kastélyban és bámulta a spalettákat. Ennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön mi történt negyven évvel ezelőtt azon a bizonyos vadászaton és mindennek mi köze volt közös szerelmük személyéhez, a néhai Krisztinához. A két férfi negyven év elteltével ül újra egy asztalhoz, ahhoz ahol azon az utolsó éjszakán még hármasban ültek. És mire a gyertyák csonkig égtek a két barát kézfogással búcsúzott egymástól, de most már örökre.

A Paulay Ede Színház következő előadása április 26-án, pénteken a világbajnok nyíregyházi tánccsoport, a 4 for Dance Ritmusvándorok című produkciója lesz, május 15-én a Randevú Párizsban avagy Szenteltvíz és kokain című bohózat lesz. Három nappal később pedig Moliere: A fösvény című vígjátékát mutatják be a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vendégjátékában.

- EJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!