Hajdú-Bihar

2008.04.02. 10:46

Esterházy-videók a MODEM-ben

<p>Debrecen – Esterházy Marcell képzőművész videomunkáiból láthat válogatást a közönség április 2-án, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban, délután 6 órától.</p>

A MODEM kortárs képzőművészek mozgóképes munkáit bemutató programsorozata 2008 márciusától minden hónap első szerdáján 18 órától látható. A kísérleti filmezés, a videóművészet és az animáció is a képzőművészet és a film határterületein mozgó műfajok. Egyrészt a filmnyelv alaptörvényei minden olyan alkotásra vonatkoztathatók, ahol mozgóképpel van dolgunk – másrészt a játékfilmtől eltérően ezek az alkotások többnyire nem narratívak, vagy ha narratívak is, nem a hagyományos képi kifejezéseket alkalmazzák. A képzőművészeket a videó megjelenése óta foglalkoztatja a mozgókép – a médium rendkívül sok lehetőséget kínál: a képek, a képek mozgásának és a hangnak az együttese adja azt az élményt, amit mozgóképnek nevezünk – ismerteti a művészeti központ közleménye.

Április 2-án, délután 6 órától Esterházy Marcell képzőművész videomunkáiból láthatnak válogatást. Esterházy Marcell képzőművész pályafutásának helyszínei a párizsi Sorbonne, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, majd Marseille. Videoinstallációi, fotói és írásai gyakran a tér-idő-test relációjáról szólnak, számítógéppel megváltoztatott digitális montázsai a képkockák kölcsönhatásának játékát jelzik.

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ (Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.), 3. emeleti múzeumpedagógia terem. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!