Még mindig sok a kamion a 35-ösön Sajószögednél

Akt.:
Még mindig sok a kamion a 35-ösön Sajószögednél
© Fotó: Ádám János
Budapest, Sajószöged – Még mindig nem tisztázott, kik járnak engedéllyel és kik nem a forgalmas útszakaszon.

A sajószögediek szélmalomharcot folytatnak azért, hogy végre elviselhető szintre csökkenjen a nehézgépjárművek forgalma a településen keresztül. Legutóbb maga a szakminisztérium elismerte, hogy sok kamion tényleg szabálytalanul közlekedik a 35-ösön.

Tényleg sokan vannak

Május közepén volt már egy forgalomlassító demonstráció, amelyet követően – annak eredménytelenségére hivatkozva – szeptember 4-ére terveztek újabb tüntetést a sajószögediek, hogy elérjék a tarthatatlan kamionforgalom csökkentését. Ez a tüntetés végül is elmaradt, pontosabban elhalasztották. A helyzet morbiditása, hogy a 35-ös út Sajószögeden áthaladó szakaszán már lassan három éve tiltott a 20 tonnánál súlyosabb tehergépkocsik áthaladása.

Csakhogy ezt a szabályt sokan egyszerűen figyelmen kívül hagyják, mások pedig hivatalos engedéllyel rendelkeznek az út használatára. Ezen a helyzeten szeretnének változtatni a Sajószögeden élők, akik számára elviselhetetlen az életminőségüket romboló kamionforgalom, amely az épületek mellett alig pár méterre halad el.

Van némi remény?

A májusi forgalomlassító tüntetés után tehát a helyzet nem sokat változott, a kamionok ugyanúgy átmennek a településen, és hosszú heteken át az „illetékesek” sem nagyon jelentkeztek nyugtató mondatokkal.

A napokban azonban valami előrehaladás történt. Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára – a sajószögediek írásbeli petícióra válaszul – levelet küldött. A levélben elismeri, hogy a 2015. október 26-án bevezetett „forgalomkorlátozások ellenére továbbra is sok tehergépkocsi szabálytalanul közlekedik a 35-ös számú főúton”.

Rendőrségi feladat

A helyettes államtitkár azt is elismerte, hogy „a korlátozások betartására, az engedély nélkül közlekedők szankcionálására lenne szükség, amely azonban rendőrségi feladat”.

Arról is tájékoztatta a sajószögedieket, hogy „a társaság országgyűlési képviselői jelenleg is dolgoznak a probléma megoldásán az érintett állami szervek bevonásával, várhatóan augusztus folyamán e tárgyban egyeztetésre fog sor kerülni”.

Csak elhalasztották

Ez az, aminek újra csak bizalmat szavaztak az elégedetlen sajószögediek vezetői és azt mondták, ne legyen szeptember 4-én újabb demonstráció. Abban reménykednek, hogy tényleg elfogadható javaslattal állnak elő az illetékesek, így nem lesz szükség arra, hogy hasonló tiltakozóakciót szervezzenek. Mindenesetre a meg nem tartott tüntetés után azt közölték a rendőrséggel, hogy bármikor jelentkezhetnek hasonló demonstráció igényével.

Szaniszló Bálint


Május közepén forgalomlassító demonstrációval tiltakoztak a kamionforgalom ellen Sajószögeden
Budapest, Sajószöged - A minisztérium elismeri, hogy sok tehergépkocsi szabálytalanul közlekedik a 35-ösön. A májusi forgalomlassító demonstráció után, annak eredménytelenségére hivatkozva szeptember 4-ére terveztek újabb tüntetést a sajószögediek, hogy elérjék a tarthatatlan kamionforgalom csökk...

Május közepén forgalomlassító demonstrációval tiltakoztak a kamionforgalom ellen Sajószögeden
Budapest, Sajószöged - Megérkezett a minisztérium válasza a sajószögediek írásos petíciójára. A Sajószögeden élők hosszú idő óta szenvednek a településen áthaladó 35-ös út kamionforgalma miatt. Ez a helyzet fennáll annak ellenére, hogy 2015. őszén megtiltották a 20 tonnánál nehezebb járművek ...

Tüntettek...
Sajószöged - Nem látják a szándékot, ezért újabb demonstrációt fontolgatnak.­­­ „A 35-ös nem tranzitút, menjetek máshová!” – kiabálták Sajószögeden minden arra járó kamionnak egy május végi hétfő reggel. A település lakói végképp megelégelték, hogy a nehézgépjárművek egész sora hajt át a falu főu...

Legutóbb a sajószögediek demonstráltak a kamionforgalom ellen...
Borsod-Abaúj-Zemplén - Tiltás? Forgalomlassítás? Kerülőút? Mi a megoldás kamionok ellen? Félpályás útlezárással tüntettek hétfő reggel a sajószögediek, mert elviselhetetlennek tartják a 35-ös út kamionforgalmát, amely nap mint nap áthalad a településen. Az ügy pikantériája, hogy két és fél évvel ...

Forgalomlassító demonstráció Sajószögeden.
Sajószöged - Félpályás útlezárással tiltakoztak Sajószögeden az átmenő kamionforgalom ellen. „A 35-ös nem tranzitút, menjetek máshová!” – kiabálták Sajószögeden minden arra járó kamionnak hetfőn reggel. A település lakói végképp megelégelték, hogy a nehézgépjárművek egész sora hajt át a falu főut...

Veszélyes kamionforgalom ellen tiltakoztak a sajószögediek.
Sajószöged – Az elviselhetetlenül veszélyes kamionforgalom ellen félpályás útlezárással demonstráltak a sajószögediek hétfőn reggel. Már évekkel ezelőtt jelezte Sajószöged és Nagycsécs lakossága, hogy a településeken áthaladó 35-ös számú főút forgalma jelentősen megnövekedett és ez elviselhe...Tiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés