Forgalmas helyszín

2024.04.25. 13:00

Lesz egy új okos zebra is Ózd belvárosában

Csütörtökön telepítik és alakítják ki a biztonságos átkelőt

Ma kezdték el a munkát

Fotó: ME

Néhány éven belül már a harmadik okos zebrát telepítik Ózdon. Az elsőt a Bolyki főúton, az Ifjúsági Park mellett alakították ki, ezután pedig a Generali pályázati felhívásán a legtöbb szavazatot gyűjtötte a város, így a Munkás úton is megvalósulhatott a biztonságosabb átkelő.

Most pedig a belvárosban, a Vasvár úton építik a következőt. A polgármesteri hivatalnál lévő zebra rendkívül nagy forgalmat bonyolít le. Köz- és oktatási intézmények és rengeteg lakóház található a környéken, az autós, valamint a buszközlekedés is folyamatos. A kivitelezés a csütörtöki napon tart, estétől a gyalogosok már birtokba vehetik az új átkelőt.

Városi költségvetésből

Az első okos zebrát pályázati és városi finanszírozásból valósították meg, a Munkás úton teljes egészében a biztosító cég finanszírozta a kivitelezést. Mivel a város két helyszínen már rendelkezik ilyen átkelővel, így jelenleg külső forrás bevonására nem volt lehetőség, így a mostani átkelőt teljes egészében az önkormányzat finanszírozza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában