Black és társai kényelmes új otthona Tiszaújvárosban

Akt.:
Black már az új otthonában
Black már az új otthonában - © Fotó: Bujdos Tibor
Tiszaújváros – Korszerű kutya­kennellel gazdagodott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

A város önkormányzatának anyagi támogatásával korszerű és kényelmes kutyakennelt alakítottak ki a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon. Erre azért is van szükség – tudtuk meg –, mert egyre több olyan rendezvénynek ad otthont Tiszaújváros, ahol a leghatékonyabb módszer a kutyás biztosítás. Az új kennel első lakója Black lett, de hamarosan társai is birtokukba veszik új otthonukat.

A kutyás szolgálat beváltotta a hozzá fűzött reményeket.” Kalapos István

Fontos a kutyás szolgálat

„Évről évre szépül, gyarapodik a kapitányság telephelye. Nagyon fontossá vált 2015–16-ban, hogy erősítsük a kutyás szolgálatot a kapitánysághoz tartozó területen – mondta a kennel átadásán Kalapos István ezredes, Tiszaújváros rendőrkapitánya. – A kutyás szolgálat beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen jelentős bűnmegelőző hatása révén javult a területünkön a közbiztonság.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A város egyre gyarapodó rendezvényei arra inspiráltak bennünket, hogy még több kutyát képezzünk ki, és még több olyan kollégánk legyen, akik hivatottak a kutyás járőrszolgálat ellátására. Ez a rendőrség központi törekvéseivel is egyezik.

Fontos a közös gondolkodás

A város együttműködése töretlen a rendőrséggel.” Bráz György

A rendőrkapitány elmondta, hogy szerették volna, ha a kutyák méltóbb, jobb helyre kerülnek, ezért a város révén rendelkezésre álló fejlesztési pénzt erre költötték. A rend­őrségi székhely főbejárata közelében egy épületet felújítottak, kialakítottak kenneleket és egy biztonságos kerítéssel körbevett kifutót is létrehoztak.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere a kezdetekre emlékezett vissza, amikor Mezőcsátról Tiszaújvárosba tették át a rendőrkapitányság székhelyét. A közös gondolkodás pedig igazán akkor indult, amikor az önkormányzat kezdeményezésére jelenlegi helyére költözött a kapitányság.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

„Az önkormányzat a város és környéke közbiztonsága érdekében folyamatosan kapcsolatban van a rendőrkapitánysággal, és igyekszik segíteni abban, hogy a bűnüldözés, a közbiztonság érdekében végzett munka minél jobb feltételek között folyjon. Ennek nagyon sok lépése volt, és ezek közül az egyik a kutyák helyének biztosítása, amelyet fontosnak tartok.”

Szaniszló BálintTiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés