Tiszaújváros hírei

2019.02.21. 14:28

Segítenek az iskolák és az óvodák munkájában

Tiszaújváros - Törvény írja elő, hogy 2018. szeptember 1-jétől a család- és gyermekjóléti központoknak speciális szolgáltatásként óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet is biztosítaniuk kell.

Tiszaújváros - Törvény írja elő, hogy 2018. szeptember 1-jétől a család- és gyermekjóléti központoknak speciális szolgáltatásként óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet is biztosítaniuk kell.

Az új szociális tevékenység kialakítására rövid idő állt rendelkezésre, hiszen 2018. augusztus 15-én adta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szakmai szabályzót, ami mentén elkezdődhetett a szociális segítői munkakör kialakítása. Szeptemberben pedig már megkezdődött a munka – számol be a Tiszaújvárosi Krónika.

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központnak a Tiszaújváros járás 16 településén lévő közoktatási intézményekben kell ellátniuk a szolgáltatást. Az ellátási területünk 38 intézményre terjed ki, ami 20 óvodát, 16 iskolát, egy kollégiumot foglal magába, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, az EGYMI-t Girincsen. A köznevelési intézményekben nyilvántartott ezer gyerekre egy fő óvodai és iskolai szociális segítőt lehet alkalmazni, ami azt jelenti, hogy a tiszaújvárosi járásban öt szociális munkás dolgozhat ebben a munkakörben. Az őszi hónapok a felkészülésről, az ismerkedésről szóltak.

Hozzájuk fordulhatnak

Fontos hangsúlyozni, hogy a szociális segítők nem csak hátrányos helyzetű vagy veszélyeztetett gyermekek és fiatalok számára nyújtanak problémamegoldási lehetőséget.

Alig öt hónap telt el a Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai segítő tevékenységének beindulása óta, mely igen rövid idő, azonban több közoktatási intézmény is pozitív visszajelzést adott az új szociális szolgáltatásról, és a segítők szakmaiságáról, tevékenységükről – írja a Krónika.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!