Tiszaújváros hírei

2018.05.31. 08:18

Most jön a permetszerek szezonja Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A veszélyes hulladékot is begyűjtik Tiszaújvárosban.

Tiszaújváros - A veszélyes hulladékot is begyűjtik Tiszaújvárosban.

Viszonylag kevés veszélyes hulladék gyűlt össze a tiszaújvárosi önkormányzat és az Ecomissio Kft. első negyedévi begyűjtési akcióján – olvasható a város internetes honlapján.

Fél tonna autógumi

„Persze a kevés jelző használatával csínján kell bánni, hiszen az 5690 kilogramm veszélyes hulladék sem elhanyagolható mennyiség” – írja a www.tiszaujvaros.hu. Ahogy szinte mindig, ezúttal is az elektronikai berendezések adták a hulladék zömét. Ebből 2490 kilogrammot adtak le, egy tonnányit jóval meghaladó volt a festékek és göngyölegeik mennyisége is, 1650 kilogramm. A lista harmadik helyén az autógumi végzett 500 kilogrammal.

Ettől alig maradt el a háztartási olaj, zsír leadása 470 kilogrammal. Fáradt motorolajból 300 kilogrammot, háztartási vegyszerekből 250 kg-ot vittek el a gyűjtőpontokra. Érdekesség, hogy kozmetikumokból, fénycsövekből, illetve elemből, akkumulátorból egyaránt 10-10 kilo­grammot adtak le. Növényvédő szerekből egy gramm sem gyűlt ­össze. Igaz, ezek szezonja most kezdődött.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!