Tiszaújváros hírei

2018.02.21. 14:59

Egy fedett kondipark is lesz majd az Ifjúsági Parkban Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Jó 180 millió forintot költ Tiszaújváros az Ifjúsági Park teljes megújítására.

Tiszaújváros - Jó 180 millió forintot költ Tiszaújváros az Ifjúsági Park teljes megújítására.

A város önkormányzatának idei költségvetési javaslata több, régen várt, jelentős beruházást, felújítást is tartalmaz – tudtuk meg a város hivatalos honlapjáról.

Minden lesz benne

Mint megtudtuk, az Ifjúsági Park „funkcióval történő feltöltésének” tervezése befejeződött. A park rekonstrukciójának kiviteli terve elkészült, ennek alapján rekortán és salakos futópálya épül, felújítják a kerékpárutat is. Kondielemek, utcabútorok, nyilvános wc elhelyezése, sétány, főző- és pihenőhelyek kialakítása is szerepel a tervben.

Ehhez igazodva közvilágítási terv is készült, mely szerint új lámpatesteket telepítenek, a régieket felülvizsgálják, szükség szerint kicserélik. A közbeszerzési pályázat lezárult, a nyertes pályázóval a szerződést bruttó 180 962 962 forint vállalkozói díjjal kötötte meg az önkormányzat.

Gyalogátkelőhely készül

Az Ifjúsági Park rekonstrukciójával összefügg a Bartók Béla út 6. számú épület melletti, a Bethlen Gábor úthoz közeli csomópontban tervezett, az Ifjúsági Parkhoz vezető gyalogátkelőhely kiépítése 3 méter szélességben, ami a park biztonságos megközelítését teszi lehetővé.

A kivitelezésre rendelkezésre álló forrás nettó 1 046 317 forint. A képviselő-testület 2017 augusztusában döntött a Napsugár Bölcsőde mögötti játszótér rekonstrukciójáról is. A játszótér rekonstrukciójára vonatkozó közbeszerzési pályázat lezajlott, a nyertes pályázóval megtörtént a szerződéskötés.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!