Tiszaújváros hírei

2017.12.10. 12:59

Tiszaújváros: Mikulástól Karácsonyig

Tiszaújváros - A fenyőfa jelképes átadásával kezdődött meg Tiszaújváros adventi­­­ programja.

Tiszaújváros - A fenyőfa jelképes átadásával kezdődött meg Tiszaújváros adventi­­­ programja.

A harangjátékkal indult el Tiszaújvárosban a hagyományos Mikulástól Karácsonyig programsorozat múlt hét vasárnap délután. Bráz György, a város polgármestere ünnepélyes megnyitószavaiban örömét fejezte ki, hogy újra együtt várja az ünnepeket a város apraja és nagyja. Jelképesen átadta a város lakosságának a Városház tér közepén felállított fenséges karácsonyfát. Szavaira öltött fénypompát a fa és kigyulladt a tér díszvilágítása is.

A református, a római katolikus és a görögkatolikus egyház helyi képviselői köszöntőikben az ünnepvárás jelentőségéről szóltak, és áldott karácsonyvárást kívántak a tiszaújvárosiaknak.

Műsor és szeretetvendégség

Az adventi hétvégéken hagyományosan helyi csoportok, együttesek adnak ünnepi műsort. Az első gyertya meg­gyújtása alkalmával a Tiszaújvárosi Református Óvoda növendékei verseltek és énekeltek a közönségnek.

Őket követte a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola diákjainak és a Tiszaújvárosi Református Énekkar műsora.

Közben a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Nyugdíjas Klubjai és a nyugdíjas-egyesületek tagjai szeretetvendégség keretében süteménnyel és teával kínálták a közönséget.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!