Tiszaújváros hírei

2017.12.17. 14:48

Megvan, hogy „ki tud többet a petrolkémiáról”

Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola HIDROGÉN csapata nyerte a vetélkedőt.

Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola HIDROGÉN csapata nyerte a vetélkedőt.

Ötvenhárom induló csapatból a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola HIDROGÉN csapata nyerte meg a MOL Petrolkémia által indított „Ki tud többet a petrolkémiáról?” vetélkedőt. A megmérettetésre 25 dél-borsodi általános iskola 159, a petrolkémia és vegyipar iránt érdeklődő 7–8. osztályos tanulója nevezett háromfős csapatokat alkotva.

Közelebb a tudományhoz

Az idei évben indított tudományos vetélkedő célja, hogy a vállalat vonzáskörzetében található általános iskolák tanulóit közelebb hozza a természettudományok és a petrolkémia világához. A verseny során nemcsak a vegyipar jelentőségét ismerhették meg a diákok, hanem a MOL Petrolkémia működésébe is betekintést nyerhettek.

Az interaktív élő döntőben a fiataloknak szakmai zsűri előtt kellett kémiai és környezetvédelmi kvízkérdésekre válaszolniuk, valamint egy szabadulószobából is ki kellett jutniuk, próbára téve ügyességüket és kitartásukat. A legjobb csapatoknak járó elismeréseket és nyereményeket Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója adta át.

„Lenyűgözött, hogy milyen sokat tudnak a diákok a vegyiparról, és óriási öröm számunkra, hogy ekkora érdeklődés övezte versenyünket. Köszönjük minden részt vevő csapatnak, hogy teljes odaadással küzdöttek, és bízunk abban, hogy felnőttként tudásukat a MOL Petrolkémiánál kamatoztatják. Gratulálunk a győztes csapatnak!” – mondta Zsinkó Tibor.

Keresik a tehetségeket

A MOL Petrolkémia – mint az ország egyik legnagyobb és leginnovatívabb vegyipari vállalata – folyamatosan keresi a tehetségeket, ezért kiemelt hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére és az oktatási programokra. A MOL-csoport 2030-ig tartó üzleti stratégiájában kiemelt szerepet kap a vegyipari üzletág. Ennek jegyében a MOL több fázisban mintegy 4,5 milliárd dolláros beruházást fog végrehajtani a következő 15 évben ezen a területen. Ezért rendkívül fontos, hogy elérhető legyen a megfelelő szaktudással rendelkező munkaerő

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!