Tiszaújváros hírei

2017.11.04. 21:30

Ipari beruházás az ipar teremtette városban

Tiszaújváros - Varga Mihály tette le a Jabil számára épülő logisztikai központ alapkövét.

Tiszaújváros - Varga Mihály tette le a Jabil számára épülő logisztikai központ alapkövét.

Logisztikai központot épít a Tiszaújvárosi Ipari Parkban az Infogroup Ingatlanfejlesztő Cégcsoport. A csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű bázist az amerikai tulajdonú, elektrotechnikai termékeket gyártó Jabil Circuit Magyarország Kft. használja majd. A már épülő létesítmény alapkövét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyezte el tegnap a cégek vezetői és Tiszaújváros polgármestere társaságában.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a beruházás a megye és Tiszaújváros számára is nagy jelentőséggel bír, jelzi a Magyarországon működő nagyvállalatok hosszú távú elköteleződését az ország iránt. Székely Ádám, az Infogroup ügyvezetője kiemelte, hogy a 3,5 milliárd forintos beruházáshoz állami támogatást nem vesznek igénybe, a tervek szerint a jövő év nyarára készül el a létesítmény.

Fotó: Ádám János

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere azt emelte ki, hogy a települést annak idején az ipar hozta létre és ma is az ipar dominál a környéken. Győri Péter, a Jabil ügyvezetője a Jabil és az Infogroup együttműködéséről beszélt, amely már 6 éves gyökereken alapszik. A fejlesztésnek köszönhetően a Jabil raktározási kapacitásai megnőnek és a vállalat új üzleti lehetőségeket kínálhat, bővítheti szolgáltatási körét partnereinek, az autóipar, a telekommunikáció, az orvosi és ipari elektro­nika, a számítástechnika és adattárolás területén működő elektronikai vállalatoknak, illetve a potenciális ügyfeleinek is.

- ÉM-SZB -


[related-post post_id="3670018"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!