Tiszaújváros hírei

2016.11.17. 13:57

Edzőket képeztek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) ötnapos tiszaújvárosi képzésén 12 ország 19 edzője vett részt.

Tiszaújváros - A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) ötnapos tiszaújvárosi képzésén 12 ország 19 edzője vett részt.

A Level2 szintű oktatás trénereit és az oktatást irányító neves szakembereket a 2009-ben, a világon elsőként hivatalosan akkreditált triatlonos edzőközpont az elmúlt héten látta vendégül.

Az edzőknek sok internetes feladatot meg kellett csinálniuk. Csovelyák Zita

– Az edzőképzés megreformálását szervezetünkön belül elődöm, a kanadai Libby Burrel kezdte el, mi kollégáimmal együtt 2013-tól az ő munkáját visszük tovább – mondta Tiszaújvárosban Csovelyák Zita, az ITU sportágfejlesztési vezetője. – Mivel ez a téma úgyis napirenden volt, az tűnt a legegyszerűbbnek, hogy mindezt már digi­talizált formában folytassuk. Különböző nemzeti szövetségektől – spanyol, mexikói, brit – kértünk szakmai tanácsot, míg végül a világszinten elismert oktatási programmal rendelkező britekkel kötöttünk szerződést saját digitális oktatási központunk kialakításához. Az edzőképzés megreformálását úgy valósítottuk meg, hogy közben átvezettük mindezt a digitalizált világba. Ez a 2013 után újra megrendezett, mostani Level2 képzés esetében már azt jelenti, hogy az edzőknek Tiszaújvárosba érkezésük előtt és majd távozásuk után is sok-sok internetes feladatot meg kellett és meg kell csinálniuk.

A helyi sportcentrumban eltöltött öt nap során mindhárom sportág elméleti és gyakorlati feladatait oldották meg közösen, folyamatosan változó összetételű csapatokat alkotva a zömében olyan nemzetek edzői, ahol jelenleg még nincs hivatalos triatlonedző-képzés. A Máltáról, Romániából, Szerbiából, Horvátországból, Görögországból, Magyarországról, Szlovéniából, Macedóniából, Litvániából, Olaszországból, Törökországból és Dél-Afrikából érkezett trénerek számára megtartott foglalkozásokat a képzést megalkotók, a brit Tony Jolly, a Vanessa Fernandez személyében világbajnokot, olimpiai ezüstérmest felkészítő portugál Sérgio Santos és a világ- és Európa-bajnok Ivan Rana korábbi mestere, a spanyol Andreu Alfonso irányította.

Más területen is

A horvát Zeljko Bijuk az Európai Triatlon Szövetség (ETU) sportágfejlesztési koordinátoraként, míg a szlovén Milos Petlin az ITU hivatalos megfigyelőjeként volt jelen Tiszaújvárosban. Az edzőképzésen túl ezt a rendszert szeretnénk alkalmazni az ITU számára szintén fontos csoportoknál is, mint például a versenybírók, az adminisztráció és a versenyrendezők. A Level1 szintű vizsgával rendelkező versenybírók a közeljövőben éppen ebben a rendszerben hosszabbíthatják meg működési engedélyüket. A tények

Valamennyi aktuális információt, szabályt, tudásanyagot a education.triathlon.org honlapon lehet elérni.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!