Tiszaújváros hírei

2012.11.23. 13:03

Új elnök a TVK-Mali Triatlon Klub élén

Tiszaújváros - Az alapító-elnök dr. Márkus Gábor helyét Lehmann Tibor, az egyesület vezetőedzője vette át az elnöki székben.

Tiszaújváros - Az alapító-elnök dr. Márkus Gábor helyét Lehmann Tibor, az egyesület vezetőedzője vette át az elnöki székben.A TVK-Mali Triatlon Klub rendkívüli, tisztújító közgyűlését november 16-án tartották meg Tiszaújvárosban. Az összejövetel elején a régi elnökség lemondott tisztéről, így a tagságnak új tisztségviselőket kellett választania. Az egybehangzó voksolás értelmében az elnöki pozíciót a jövőben Lehmann Tibor, az egyesület vezetőedzője tölti be, míg elnökségi tagként Kenyeres Tamásnak és Vígh Sándor Lászlónak szavaztak bizalmat. A szakmai stábban nem történt változás.

Beérett a gondolat

- Évek óta érett bennem az „őrségváltás” gondolata, de most, egy új olimpiai ciklus kezdetén éreztem elérkezettnek az időt arra, hogy 22 esztendő után átadjam a helyem a klub elnöki székében – fogalmazott dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali Triatlon Klub leköszönt alapító elnöke. – 64. évemet taposom, de még nem érzem magam annyira öregnek, bár az is igaz, hogy az évek nem múlnak el nyomtalanul. A klubvezetőként eltöltött időszak meghatározó részét képezi életemnek, bőven lesz mire emlékeznem nyugdíjas éveim alatt. Persze még közel sem akarok nyugdíjba vonulni! A tiszaújvárosi önkormányzat támogató szándéknyilatkozatának birtokában már elkezdtük szervezni a 2013-as, augusztus 3-11. között megrendezendő Triatlon Nagyhetet, melyből továbbra is aktívan kiveszem a részem. A tagság döntése értelmében a jövőben örökös tiszteletbeli elnökként képviselhetem a klubot bármilyen fórumon. Természetesen ebben a minőségemben is segíteni fogom az új elnök és elnökség munkáját. Mindannyiunk célja, hogy dinamikusan fejlődjön tovább a tiszaújvárosi triatlon. Jól eső érzéssel tölt el, hogy nem egy leszálló ágban levő szervezetet adok át az utódomnak, hanem egy gazdaságilag, infrastrukturálisan stabil, jól működő klubot. Az már csak egy fajta bónusz, hogy ebben az évben – szerencsére nem először -  a TVK-Mali Triatlon Klub végzett az élen az országos egyesületi rangsorban, magabiztosan megelőzve a Budaörsi TKE és a Mogyi Baja-Pécs gárdáját.

Továbbra is együtt, a klubért

A sokszoros magyar bajnok, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Lehmann Tibor 1994-ben versenyzőként igazolt Tiszaújvárosba, majd pályafutásának befejeztével – miközben letelepedett Sajószögeden családjával – edzői, majd vezetőedzői teendőket látott és lát el. Ebből adódóan sem a régi elnök, sem a tagság nem vásárolt „zsákba macskát”, amikor őt ruházták fel a nagy múltú egyesület vezetésével.

- Mindenek előtt szeretném nyilvánvalóvá tenni, hogy az elnöki poszton történt váltás egy közösen megfogalmazott, előkészített és lebonyolított folyamat része, azt semmi sem kényszerítette ki. – fogalmazott Lehmann Tibor, az új elnök, aki továbbra is irányítja a szakmai munkát. -  A hazai sportszervezetek viszonylatában egyedülálló az a zökkenőmentes átadás-átvétel, mely jellemezte és jellemzi kapcsolatunkat elődömmel. Dr. Márkus Gábor nem csak fáradhatatlan és nagy tudású sportvezetőként mutatott és mutat utat nekem, hanem családapaként és barátként is. Örülök, hogy a jövőben is számíthatok rá, elnökként is igyekszem méltó lenni hozzá! Az új emberek érkezésével új impulzusok is érzékelhetőek lesznek az elnökség tevékenységében, amitől meggyőződésem, hogy csak több lesz a klub! Annak érdekében, hogy a triatlon részét képező társsportágak önálló versenyein, bajnokságain is teljes joggal részt vehessenek sportolóink, a korábbi úszóklub-státuszunk mellett, a Magyar Atlétikai Szövetség tagjaiként is jegyeznek bennünket és már a Magyar Kerékpáros Szövetségbe is beadtuk ezirányú kérelmünket. Szeretnénk a klasszikus feladataink mellett még nagyobb szeletet kikanyarítani a nemzetközi triatlonos edzőtáborok, edzőképzések „tortájából”, mellyel tovább öregbíthetnénk egyesületünk, Tiszaújváros, a megye és Magyarország jó hírét. 

-SZIS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!