Tiszaújváros hírei

2012.04.30. 15:24

A Balogh-testvérek és a junior fiúk aranya

Tiszaújváros - Három bajnoki címet, valamint két-két ezüst és bronzérmet  is ünnepelhettek a TVK-Mali TK sportolói az április utolsó hétvégéjén, Kaszón megrendezett  gyermek, serdülő és sprint távú duatlon országos bajnokságon.

Tiszaújváros - Három bajnoki címet, valamint két-két ezüst és bronzérmet  is ünnepelhettek a TVK-Mali TK sportolói az április utolsó hétvégéjén, Kaszón megrendezett  gyermek, serdülő és sprint távú duatlon országos bajnokságon.Az ifjúsági korosztálytól felfelé mindenkire az 5 km futásból, 20 km kerékpározásból és 2,5 km futásból álló táv teljesítése várt, míg a fiatalabbak értelemszerűen rövidebb pályákon döntötték el a végső sorrendet.

A férfi abszolút versenyben a tiszaújvárosi színeket képviselő Balogh-fivérek irányítottak. Az első futást Bence abszolválta a leggyorsabban, majd a kerékpározásra összeállt hat tagú élbolyból Máté bizonyult a legfürgébbnek. A befejező futásban Balogh Bence ismét ellenállhatatlannak bizonyult, így bajnoki címet ünnepelhetett. Nem kellett arany nélkül hazatérnie Balogh Máténak sem, hiszen ő a junior fiúk között nyert, ráadásul Hankó Gáborral és Magyarosi Zoltánnal a csapat-értékelésben is az első helyen végeztek.

A serdülő fiúknál  Lehmann Bence óriási küzdelemben, mindössze 2 másodperccel maradt le az aranyéremről, némiképp vigasztalhatta őt, hogy  Tóth Róberttel és Fróna Ákossal triót alkotva csapatban is kijutott nekik egy ezüst.

TVK-Mali TK két kaszói bronzérme két , tehetségét egyre inkább bontogató ifjú hölgy nevéhez fűződik . A junioroknál Király Kinga, míg a serdülőknél Sebők Klaudia állhatott fel a dobogóra.

Érdekes , szívmelengető színfoltja volt a versenynek, hogy újra kezdő, vagy ma már amatőr státusszal bíró  korábbi válogatott, illetve neves  triatlonosok is rajthoz álltak, sőt többen már gyermekeiket is a mezőnyben tudhatták. A Lehmann-fiúk mellett íme néhány  „régi-új” név az ígéretes utánpótlás versenyzők közül : Hóbor Eszter, Hóbor  Zalán, Herr András, Kropkó Márta, Kropkó Márton, Perczel András.

Eredmények

Férfi abszolút: 1. Balogh Bence, …5. Hankó Dávid, 6. Balogh Máté.

U23-as kcs., férfiak: 1. Balogh Bence (edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Horváth-Zelei Attila, dr. Szakály Zsolt), …4. Hankó Dávid

Junior fiúk, egyéni: 1. Balogh Máté (edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Horváth-Zelei Attila, dr. Szakály Zsolt), …7. Hankó Gábor, …16. Magyarosi Zoltán. Csapat: 1. TVK-Mali TK (Balogh, Hankó G., Magyarosi, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Horváth-Zelei Attila, dr. Szakály Zsolt)

Ifjúsági fiúk,  egyéni:   14. Marton Előd, …30. Hunyadi Levente, 31. Németh Sándor.  Csapat: 6. TVK-Mali TK (Marton, Hunyadi, Németh)

Serdülő fiúk, egyéni: 2. Lehmann Bence, …7. Tóth Róbert, …. 24. Fróna Ákos. Csapat: 2. TVK-Mali TK (Lehmann B., Tóth, Fróna)

Szenior férfiak, 40-44 éves kcs.: 7. Takács András (Mezőkövesdi TE)

Női abszolút:  9. Vizi Viktória

Junior leányok: 3. Király Kinga, …5. Szakály Zsófia

Ifjúsági leányok:  4. Vizi Viktória

Serdülő leányok: 3. Sebők Klaudia

Gyermek kcs., leányok, egyéni: 9. Putnóczki Dorka, …12. Mátyus Lili, …24. Tóth Flóra. Csapat: 4. TVK-Mali TK (Putnóczki , Mátyus, Tóth).

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!