Helyi közélet

2010.09.07. 15:08

Jegyzet: Sátoros piknik

<p><em>Lakitelek, Balatonszárszó, Hajós, Kötcse. A rendszerváltás óta kultikus helyekké vált települések</em>. <strong>Szántó István jegyzete.</strong></p>

Közös jellemzőjük, hogy alkalmanként itt piknikeztek a pártokhoz kötődő vezető értelmiségiek. A kormánypárthoz kötődő jobboldali elit szokásától eltérően az idén másodszor találkozott a Somogy megyei Kötcse Dobozy-kúriáján az elmúlt szombaton. Ahogy mondani szokás, aki számított az rajta volt a meghívottak listáján. A képek tanúsága szerint nem öltönyös nyakkendős protokoll esemény zajlott a sátorban. A miniszterelnök évértékelése és a miniszterek előadásai viszont egyértelműen jelezték, hogy a választási programon túl is vannak tervei a kormánykoalíciónak. Továbbra is elkötelezettek egy teljesen átlátható, egyszerűsített polgárbarát, korrupciómentes, jogokkal és kötelességekkel arányos önkormányzati rendszer mellett. S a jövőben az energiaszolgáltató szektorban ismét szerepet vállal az állam. Hiszen régóta köztudott, hogy kellő figyelemmel, szakértelemmel a köztulajdon is ugyanolyan gazdaságosan üzemeltethető, mint a privát.

A piknik nem sokat emlegetett kulisszatitka, hogy Gyurcsány Ferenc rezidenciájának a szomszédságában található a Dobozy-kúria. Így kedve szerint nemcsak az utcában parkoló kocsikat, vendégeket láthatta, hanem bele is hallgathatott az előadásokba. Abba is, amelyben a miniszterelnök arra kereste a választ, hogy miért kellett a magyar lakossági hiteleket svájci banktőkéből finanszírozni?

Szántó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában