PKK: elsősorban jó embereket kerestek

PKK: elsősorban jó embereket kerestek
© Fotó: boon.hu
Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Phoenix KK a harmadik vonalban kezdi a szezont.

A férfikosárlabda-másodosztályban szereplő csapatok úgy kezdték a tavalyi évadot, hogy tisztában voltak vele: a végén átszervezés lesz, és az új, 2017/2018-as bajnokságban ketté válik az NB I/B, az úgynevezett Piros, illetve Zöld csoportra, ahol egyaránt 14-14 gárda küzd majd, és utóbbi fogja jelenteni a harmadosztályt. Megyénk két együttese közül a Miskolci EAFC a 4. lett, vagyis maradt „másodikos”, a Tiszaújvárosi Phoenix KK-nak a 15. pozíció azonban azt jelentette, hogy ha hajszálnyival is, de lemaradt a Piros csoportról.

Szendrey marad

A Tisza-partiaknál már tartottak „összekovácsoló” tréningeket, ám a hivatalos edzések augusztus 14-től kezdődnek.
– Indulunk a Zöld csoportban, erre kvalifikáltuk magunkat, de amennyiben a Piros csoportból valaki esetleg visszalép, akkor természetesen állunk a kihívás elé, ezt jeleztük a szövetség felé – mondta Ducsai Zoltán klub­elnök.

– Mi nem elsősorban osztályban gondolkodunk, hanem abban, hogy legyen az utánpótlásunknak versenyzési lehetősége. Ha velük tudjuk magunkat magasabb szintre tenni, akkor az jó, de csak olyanokkal kötünk, kötöttünk megállapodást, akik elsősorban emberileg megfelelők és azt a bizonyos Phoe­nix-szívet át tudják venni, valamint példát mutatnak.

A vezetőedző marad Szendrey Zsombor, aki tavaly szezon közben vette át a Phoenixet, vagyis most első teljes évadát kezdi el.

Mentek, befejezték

A játékoskeretről: Debreceni Dániel és Madár András szezon közben távoztak, az amerikai Jaywuan Hill a vége előtt kevéssel, Papp Bendegúz a „záráskor”. Mayer Ákos Szegedre ment Egyetemre, Benőcs Dávid abbahagyta az aktív kosárlabdát munkahelyi elfoglaltsága miatt, míg Kilyén Örs visszatért Romániába, Marosvásárhelyre. Magyar László szintén befejezte aktív pályafutását, ám egyéb területen segíti a klubot. Pöstényi Zoltán családi okok miatt a szezon első felében rendelkezésre áll majd, a másodikban nem biztos.

– ÉM-MI –


A tények

A jelenlegi keret: Pöstényi Zoltán, Pongrácz Gergő, Szabó Norbert, Kovács Zoltán, Kovács Bence, Katlan Roland, Szilasi Bence, Orosz Dominik, Brugós Olivér (vissza külföldről), Endrész Tamás (MEAFC), Kiss Balázs (Miskolc), Piukovics Bálint (Baja). Valószínűleg lehetőséget fog kapni mint helyi nevelésű játékos Bakos Dániel, Jónás Bence és Molnár Bence is.
Tapolca.
BOON.HU


hirdetés