Tapolca hírei

2016.09.11. 00:16

A Barlangfürdő az Év fürdője

Miskolc - Az Európában egyedülálló miskolctapolcai fürdő nyerte el a díjat.

Miskolc - Az Európában egyedülálló miskolctapolcai fürdő nyerte el a díjat.

Három kategóriában lehetett szavazni az Év fürdője honlapján a magyarországi fürdőkre. Az Év fürdője címet idén a Miskolctapolcai Barlangfürdő nyerte el, megelőzve többek között Gyula, Zalakaros vagy Sárvár fürdőjét.

Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján.”

A honlapon a fürdőről azt írták: „Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján. Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké – nem éri el az 1000 milligramm/litert sem –, így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.”

Kövesdi, bogácsi és miskolci

Az eredmény figyelemre méltó, ugyanis közel 1500 szavazattal előzte meg a Barlangfürdő a második helyezettet, a Gyulai Várfürdőt. További jó hír, hogy ugyanebben a kategóriában 11. lett a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, míg az Év feltörekvő fürdője kategóriában 7. lett a Bogácsi Thermálfürdő és 13. a Selyemréti Strandfürdő.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!