Friss hírek

2009.12.01. 15:19

2010-ben is folytatódik az ÖKO Program

<p>Ismét meghirdette az ÖKO Programot az Önkormányzati Minisztérium. Varga Zoltán tárcavezetõ a keddi kormányszóvivõi tájékoztatón elmondta: a 2010. május 31-ig lehet pályázni az összesen 5 milliárd forintos forrásra. A fûtéskorszerûsítés és a mérõberendezések beszerelése mellett idén új elemmel, a kéményfelújítással bõvült a program.</p>

Varga Zoltán emlékeztetett: korábban felére csökkent az ivóvíz-fogyasztás azokban a háztartásokban, ahol beszerelték az egyéni mérõórákat. Ugyanezt az eredményt várja a fûtéskorszerûsítési programtól is, ami indoklása szerint nemcsak a lakosság pénztárcáját kíméli, de az összenergia-felhasználást is csökkenti, és nem terheli a környezetet. Az önkormányzati miniszter elmondta: 2009-ben 1048 pályázat nyert támogatást, ami 100 ezer lakást érint és 2,5 milliárd forint támogatást jelent. Hozzátette: a pályázat elsõsorban Budapesten és a vidéki nagyvárosokban népszerû.

A tárcavezetõ ismertette: az ÖKO Program 2010-ben is folytatódik. A fûtéskorszerûsítés és az egyéni mérés mellett új elemre is lehet pályázni: a kéményfelújításra. Fûtéskorszerûsítésre az állam a költségek 50 százalékát, de legfeljebb 77 ezer forint támogatást ad lakásonként, kéményfelújításra pedig kéményenként 40 százalékos a kérhetõ támogatás, de legfeljebb 80 ezer forint. Varga Zoltán elmondta: a pályázatok benyújtási határideje 2010. május 31., de az elbírálás folyamatos..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!