szon-sportoldal

2013.02.20. 10:51

Feltámadás – vérátömlesztéssel

Szakoly - Mindössze három játékos maradt hírmondónak a Szakoly ősszel szerepelt csapatából.

Szakoly - Mindössze három játékos maradt hírmondónak a Szakoly ősszel szerepelt csapatából.A szakolyiak alighanem mindent feltettek egy lapra. Az utolsó helyen veszteglő megyei első osztályú futballcsapat – ahogy a nagybetegnél szokás – csaknem teljes vérátömlesztést hajtott végre, remélve a feltámadást.

Elvégre a bajnoki átszervezés következtében fenomenális tavaszi szerepléssel menekülhet meg a gárda, amely „féltávnál” tizenhárom pontos hátrányt halmozott fel a nyolcadik, emberi számítás szerint még biztos megkapaszkodást jelentő pozícióban táborozó Tuzsérral szemben.

Lényeg a lényeg: nem kevesebb, mint tizenhárom labdarúgó köszönt el, miközben tizenkét játékos csatlakozott az ősz dereka óta Madalina György által irányított egylethez. Könnyebb felsorolni azok nevét, akik kitartotttak – mindössze hárman, Géczi Péter, Kevert Krisztián és Kevert Sándor maradt meg hírmondónak az idényt augusztusban elkezdő legénységből.

A búcsúzók listáját gyarapítja az egyaránt Nagyhalászba igazoló Gégény Zoltán, Szobonya Péter, Turoczi Csaba alkotta trió, Borkó József kapust a Nyírkarász foglalkoztatja a jövőben, Bíró Zsolt az Encsencs, Kovács Tamás a Téglás, Ványi Zsolt a Nyírtelek színeiben folytatja. A kilenc találattal házi gólkirály Madzin István osztrák alacsonyabb osztályú csapathoz szerződött, míg a Nagykállóba készülő Turbucz Tihamér kiadatásához nem járul hozzá az egyesület... Balogh Norbert, Kiss György, Molnár Csaba, valamint Papp Zsolt további sorsáról nincs érdemleges információ.

Ami pedig a téli szerzeményeket illeti: nos, a kemecsei duó, Kromplák Gyula kapus, valamint Iván Zsolt kölcsönben érkezett. A középpályás Csire Gábort a Tuzsért, a csatár Popovics Péter a Vásárosnaményt, a támadó Beri Julien eddig a Nyírsulit erősítette. A napkori Tóth Pétert védőként és középpályásként is bevetheti a szakolyi stáb, amely immár számíthat a nyírteleki balhátvéd, Lakatos László szolgálataira is. Három hajdúsági futballista is acélosítja a sorokat: a nyíradonyi Kövér Istvántól (aki nem mellesleg a Debreceni EAC NB I-es futsalcsapatának is oszlopos tagja...) gólokat vár a vezetőség, a létavértesi középpályás, Kiss Imre, továbbá a korábban a Hosszúpályiban pallérozódott hátvéd, Devics Ádám ugyancsak a Madalina-brigád sikeres teljesítményéhez igyekszik hozzájárulni. A kanadai Toronto Vasasból hazatérő Lucskai Szabolcs és Pécsi Gergő szintén a Szakolyt választotta.

Az ifjúságiak közül kiöregedett Nagy István is a „nagyokkal” gyakorol, miként a közvetlen utánpótlás három, tehetséges reménysége.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!