szon-sportoldal

2013.01.18. 09:39

Nem mondták ki, de nem is tiltották meg a feljutást

Labdarúgás - Még egyszer nem akar kifulladni a Penyige, amely visszatérne a megyei másodosztályba. Miután jó néhány éve atomjaira hullott a csapat – rombol igyekeztek várat építeni. Ezért folytatta az edző...

Labdarúgás - Még egyszer nem akar kifulladni a Penyige, amely visszatérne a megyei másodosztályba. Miután jó néhány éve atomjaira hullott a csapat – rombol igyekeztek várat építeni. Ezért folytatta az edző...A művelet sikeresen halad: az alapokat lerakták, előbb a negyedik, a legutóbbi szezonban már a harmadik helyen cövekelt le a megyei harmadosztályú futballcsapat. A váz pedig egyre acélosabb, olyannyira, hogy az aktuális évadban a gárda vezeti a fehérgyarmati csoport tabelláját. Igaz, még csupán féltávnál tartunk, a Pátyoddal szemben felhalmozott négy pont előny sem garancia a feljutás kiharcolására, mindazonáltal az esély felcsillant.

– Nem mondták ki egyértelműen, hogy fel kell jutni, de nem is tiltották meg – közölte nemes egyszerűséggel Varga László, a Penyige negyvenkét esztendős játékosa-edzője.

– Szeretnénk megnyerni a bajnokságot: személy szerint a nyáron éppen ennek érdekében folytattam a pályafutásomat. Egységes csapat, ez a legnagyobb erényünk, és hasonló szellemben akarjuk folytatni. A jelek szerint nem a miénk a legeredményesebb támadósor, ugyanakkor a legkevesebb gólt kaptuk ősszel, márpedig úgy mondják: a jó védekezés már fél siker. Próbálunk minél szervezettebben játszani, remélhetőleg, ennek segítségével elérjük célunkat.

Három éve szervezték újra

Nem elhanyagolható tényező, hogy a keret tagjainak nagy többsége kötődik Penyigéhez. Ahhoz az egyesülethez, amely korábban masszívan tartotta a frontot a megyei másodosztályban, vagyis van mire emlékezni.

– Három éve szervezték újra, a csapatot, ami Juhász Gyula polgármester úr, Juhász József és Horváth László érdeme – árulta el Varga László, aki bár nem volt tevékeny részese a penyigei futball életre lehelésének, nem sokkal csúszott le róla...

– Én néhány hónappal később csatlakoztam, azóta kettős szerepkörben dolgozom. Az elmúlt évben sokáig vezettünk, öt fordulóval a befejezés előtt például még első helyen álltunk, de a szűk keret miatt a végére minden értelemben kifulladtunk. A nyáron igazoltunk három játékost azért, hogy ez nem fordulhasson elő még egyszer, és a télen tovább kívánjuk erősíteni a csapatot. Komolyan vesszük a focit, a régi hagyományok köteleznek minket arra, hogy visszakerüljünk a megye kettőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!