szon-sportoldal

2013.01.24. 09:11

Erre Rákóczi is büszke lenne

Labdarúgás - Huszonnégy csapat részvételével nagyszabású ifjúsági teremlabdarúgó tornát szervezett a Mátészalkai MTK. A 11. alkalommal megrendezett Szi-Zo kupán soha nem látott mezőny gyűlt össze, a torna színvonalát emelte, hogy két megyebeli kötődésű U17-es magyar válogatott labdarúgó is megmutathatta tudását, mindkét futballista a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémián pallérozódik jelenleg.

Labdarúgás - Huszonnégy csapat részvételével nagyszabású ifjúsági teremlabdarúgó tornát szervezett a Mátészalkai MTK. A 11. alkalommal megrendezett Szi-Zo kupán soha nem látott mezőny gyűlt össze, a torna színvonalát emelte, hogy két megyebeli kötődésű U17-es magyar válogatott labdarúgó is megmutathatta tudását, mindkét futballista a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémián pallérozódik jelenleg. A sényői csapatban Kapacina Kevin hiába játszott ügyesen, nem sikerült a csoportból továbbjutniuk, a petneháziak viszont igazi vezérre találtak Gazdag Dániel személyében. A rohodi játékos-edző, Gazdag Attila unokaöccse góljaival és fifikás megoldásaival hívta fel magára a figyelmet, a szervezők őt választották a torna legjobb játékosának.

A tornát a két nap során végig nagyszerű teljesítményt nyújtó, 2012-ben az év megyei utánpótlás csapatának választott Vajai Rákóczi SE együttese nyerte, a hármas döntőben 3–1-re legyőzve a rendező MMTK A csapatát, majd 1–1-re végzett a Levelek SE ellen. A torna második helyén a Mátészalkai MTK A csapata végzett, hiszen a levelekiek elleni mérkőzésen sikerült 3–1-re diadalmaskodnia.

A győztes vajai csapat tagjai: Szántó Gábor, Sándor András, Repelik Ádám, Szilágyi Dávid, Kerékgyártó Sándor, D: Pethe Krisztián, Soltész Bence, Tisza Benedek.

A szervezők a legjobb játékos díja mellett jutalmazták a legjobb kapust, Luksa Zoltán (Levelek) személyében, a gólkirály a 10 gólos Soltész Bence (Vaja) lett, míg a legjobb hazai játékos díját Bojer Balázs kapta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!