szon-sportoldal

2013.01.28. 07:52

Csatárok és gól nélküli edzőmeccs

Labdarúgás - Túl van az első felkészülési mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus focicsapata. Az NB II-es alakulat a elmúlt héten Tiszaújvárosan edzőtáborozott és szombaton a harmadik vonalbeli Cigánd ellen lépett műfűre. Brekk János, a nyíregyháziak szakmai igazgatója a sérülések miatt kénytelen volt fiatalokat is pályára küldeni, amit természetesen az érintettek aligha bántak.

Labdarúgás - Túl van az első felkészülési mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus focicsapata. Az NB II-es alakulat a elmúlt héten Tiszaújvárosan edzőtáborozott és szombaton a harmadik vonalbeli Cigánd ellen lépett műfűre. Brekk János, a nyíregyháziak szakmai igazgatója a sérülések miatt kénytelen volt fiatalokat is pályára küldeni, amit természetesen az érintettek aligha bántak.Germán Tamás, Milan Nikolics, Dajka László és Szilágyi Krisztián szerepelt a maródiak listáján, Csorba Szabolcs és Reznek Donát pedig még nem érkezett vissza a csapathoz az NB II-es válogatott török túrájáról. Így aztán lehetőséget kapott Lukács Bence, Fabu Márton, és Sándor Dávid is. A Kocsis János pallérozta cigándiak kapuját Sánta Tibor őrizte az első félidőben, raja kívül exszparistaként ott volt még Cséke György, Baksa Zoltán, Tudja Dávid és Módis Dávid is. A mérkőzés megfelelt az ilyenkor szokásos kívánalmaknak, volt iram, ám ne volt még igazi játék, gól, és szerencsére sérülés.

- Azt kaptam, amit vártam- kezdte értékelését Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója. - Sajnos igazi csatárok nélkül kellett játszanunk, a sérültek és a török túrán résztvevők nem játszhattak. Nem lehetet várni sziporkázó játékot, az irammal elégedett lehetek, ám sok volt még a hiba. Arra viszont jó volt, hogy felmérjük azt, ki hol tart, erről kaptunk egy térképet. Természetesen azt is figyelembe vettük, hogy egy ilyen edzőtáborozás hetének zárásakor már fáradtak a játékosok, ez kihat teljesítményükre, a kedélyállapotukra is.

- Az elmúlt heti munkával összességében elégedett vagyok, ez az időszak arra is jó volt, hogy a csapat összekovácsolódjon. Ez a hét is hasonló lesz, remélem a sérültek csatlakozhank társaikhoz, miként Csorba és Reznek. Az edzések mellett két meccset is fogunk játszani - így Brekk János.

Ami a két találkozót illeti, szerdán az U 19-es csapat lesz az ellenfél Tiszaújvárosban, szombaton pedig utazik a Szpari Eperjesre, ahol a szlovákiai csapat, a Tatran Presov vendége lesz. Brekk János szeretné, ha addigra már véglegessé válna a keret, hiszen még lehetnek változások. Miként arról már beszámoltunk, a tiszaújvárosi edzőtáborozáson ott volt az a Demjén Gábor, aki Nyíregyházáról igazolt Pécsre, és akire már nem számítanak a Mecsekalján. Információink szerint a második tiszaújvárosi héten már nem edz majd a nyíregyháziakkal. A játékosok egyébként ma reggel orvosi vizsgálattal kezdenek és ebéd után indulnak Tiszajvárosba. A csapattal utazik a török túráról hazatért Csorba Szabolcs és Reznek Donát, a hírek szerint Milan Jankovics viszont Nyíregyházán marad, mert fizikoterápiás kezelésre kell járnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!