szon-sportoldal

2013.01.22. 11:48

A csapat ékes cáfolata

Röplabda - Nincs több mateklecke. Felesleges izgalmaktól és a további számolgatástól is megkímélte magát az NRK: az élvonalbeli női röplabdacsapat a Palota elleni idegenbeli győzelemmel (1:3) elérte, hogy már semmiképpen nem ,,golyózhatják ki” a legjobb nyolc közül.

Röplabda - Nincs több mateklecke. Felesleges izgalmaktól és a további számolgatástól is megkímélte magát az NRK: az élvonalbeli női röplabdacsapat a Palota elleni idegenbeli győzelemmel (1:3) elérte, hogy már semmiképpen nem ,,golyózhatják ki” a legjobb nyolc közül. Sőt, a nyíregyháziak szénája olyannyira jól áll, hogy a negyedik helynél sem szorulhatnak hátrébb, ami jóval szebb produkció annál, amire előzetesen bárki kalkulált volna. Noha az alapszakaszban még két fellépést le kell tudni a gárdának – azzal, hogy a felsőházi rájátszásban lesz érdekelt, messzire elkerüli a kiesés elleni harcot, vagyis a következő bajnoki évadban is a honi elitben szerepelhet. Emígyen kijelenthető, a vasárnapi siker nem csupán egy volt a sok közül, hosszú távon kamatozik.

– Az alapvető célkitűzést, a bemtmaradás kiharcolását ezzel a győzelemmel teljesítettük, bejutottunk a felsőházi rájátszásba, ráadásul a hét végi sikerrel a lehető legkedvezőbb pozícióból, a kiemelt Gödöllő csatlakozása után az ötödik helyről folytathatjuk – szögezte le Balázs István, az NRK trénere.

– Pedig tartottam egy kicsit a Palota elleni mérkőzéstől, mert finoman fogalmazva, nem volt zavartalan a felkészülésünk. Különféle elfoglaltságok, iskolai kötelezettségek miatt csak a péntek esti utolsó edzésre állt össze a teljes keret, és bizony az akkor mutatott csapatteljesítmény sem adott okot a bizakodásra. Szerencsére a vasárnapi mérkőzésen rám cáfolt a társaság, egy megingástól eltekintve koncentráltan, fegyelmezetten küzdve, Ilyés Bettina, Erdősné és Roma Flóra ponterős játékával, Akimova tudatos előkészítéseivel a hazaiak fölé kerekedtünk.

KM-KT

Amikor a vereség is jól fizet

A nyíregyháziak kezére játszott, hogy a bajnoki küzdelmektől január elején visszalépett Budai XI valamennyi eddig elért eredményét törölték (holott korábban arról szóltak a hírek, hogy esetükben csak az alapszakasz második felének mérkőzéseit „nullázzák le”...), így még inkább megszilárdíthatta negyedik pozícióját a tabellán. Az NRK ugyanis ősszel elkövette azt a bakit, hogy elbukta (3:2) a fővárosiakkal szembeni idegenbeli meccset, ez rajta kívül csak egy riválisnak „sikerült”..., a fenti döntés értelmében viszont ily módon csupán két pontot vesztett, miközben a többség hat egységtől volt kénytelenek lemondani. Vagyis, a nyírségiek számára kivételesen jól fizetett a vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!