szon-sportoldal

2012.04.11. 11:24

Már az is nagy eredmény, hogy a fináléba jutottak

A Nyíregyházi FSE-NYKS junior lány kosárlabdacsapata korosztálya bajnoki döntőjében szerepelhetett Pécsen, ahol három meccsen szoros vereségeket elszenvedve végzett a nyolcadik helyen.

A Nyíregyházi FSE-NYKS junior lány kosárlabdacsapata korosztálya bajnoki döntőjében szerepelhetett Pécsen, ahol három meccsen szoros vereségeket elszenvedve végzett a nyolcadik helyen.

A korosztályos országos bajnokságok döntőinek új lebonyolítási rendjét megyebeli csapataink közül elsőként a Nyíregyházi FSE-NYKS junior lány kosárlabdázói tesztelték. Korábban a nyolcas finálé úgy nézett ki, hogy a résztvevőket négyes csoportokba sorolták, a körmérkőzéses rendszerű előcsatározások után következett a keresztjáték és a helyosztó, így valamennyi csapat öt-öt mérkőzést vívott.

Immáron rájátszásos rendszerű a finálé, vagyis az alapszakaszban elért helyezések alapján a negyeddöntőben párba sorolják a csapatokat (első a nyolcadikkal, második a hetedikkel, és így tovább), a győztesek az érmekért, a vesztesek az 5–8. helyért folytatják. Ez három nap alatt három mérkőzést jelent. Az NYFSE-NYKS a hetedik helyen jutott a pécsi fináléba, így a sorozat másodikjával, a Ferencvárossal találkozott. A negyeddöntőt szoros csatában vesztették el a nyíregyháziak, akik az alsóházban az előcsatározások során már legyőzött Szolnok ellen megnyert meccset engedtek ki a kezükből, hiszen a 37. percben még vezettek, de a zsinórban kapott nyolc pont a szolnokiak javára döntötte el a meccset. A hetedik helyért kiírt helyosztón szintén szoros meccsen veszítettek Farkasinszki Gyuláné tanítvűánya, akik így a nyolcadik pozícióban zártak.

– A döntőbeli szereplésünk kis csalódás, de az nagyon nagy dolog, hogy befértünk az ország nyolc legjobb juniorcsapata közé – értékelt Farkasinszkiné. – Három szoros meccset játszottunk, sajnos ezek végjátékában kiütközött, hogy többen is sérülten, illetve betegen vállalták a játékot.

Országos juniorbajnokság

Lányok, nyolcas döntő, Pécs

Negyeddöntő

Ferencváros–NYFSE-NYKS 69–57 (18–12, 20–13, 10–16, 21–16)

Legjobb dobók: Földesi V. 20, Papp K. 16/6.

Az 5–8. helyért

Szolnoki VSI–NYFSE-NYKS 83–74 (22–22, 16–21, 22–21, 23–10)

Ld.: Földesi V. 25, Papp K. 15, Ónya 12.

A 7. helyért

Csata DSE–NYFSE-NYKS 82–70 (31–27, 18–17, 19–13, 14–13)

Ld.: Katona V., Papp K. 21/3-21/3, Soós R. 11, Tölgyesi 10.

Végeredmény: 1. Pécsi VSK, 2. Soproni Darazsak, 3. Ferencváros, 4. Vasas Pasarét, 5. KSC Szekszárd, 6. Szolnoki VSI, 7. Csata DSE, 8. Nyíregyházi FSE-NYKS (Boros Dóra, Cziránku Bianka, Földesi Vanessa, Kántor Enikő, Katona Viktória, Kurucz Lídia, Molnár Eszter, Molnár Katalin, Németh Fanni, Ónya Bernadett, Papp Klaudia, Popenko Karolina, Soós Réka, Szemerszki Dóra, Türk Fanni, edző: Farkasinszki Gyuláné).

Különdíjas. A nyíregyházi csapat legjobbja: Földesi Vanessa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!