szon-sportoldal

2012.02.20. 11:33

Csodák Palotájától a bezsebelt dicséretekig

Ha a Szakmáry Gréta még mindig az NRK játékosa lenne, a bronzmeccs másként alakul.

Ha a Szakmáry Gréta még mindig az NRK játékosa lenne, a bronzmeccs másként alakul.

Noha az az NRK-Nyíregyháza nem a főváros nevezésségei izgatták a hosszú hét végén, mindazonáltal az NB II-es női röplabdacsapat tagjai a két fellépés között – szombaton – bekukkantottak a Csodák Palotájába.

Az interaktív tudományos kiállítás felvillanyozó hatása vasárnap érezhető volt a pályán is: a tinédzserek hadát bevető gárda a Magyar Kupa bronzmérkőzésén megkeserítette a Gödöllő életét. A sportág nagyasszonya, Erdősné Balogh Erika vezényletével egy szettet „elvett” élvonalbeli ellenfelétől, így bizonyítva: egyáltalán nem lógott ki a négyes döntő mezőnyéből. Holott a nyírségiek kivételével csupa NB I-es rivális, illetve a Közép-európai Ligában érdekelt, házigazda Vasas masírozott el a végjátékig.

Pénteken ugyebár az előző kiírás győztese, az első osztályú tabella tetején nyomuló BSE ellen szenvedett tisztes vereséget a nyírségi gárda, amely hetvenöt perces csatában adta meg magát. Vasárnap a Gödöllővel szemben is több, mint másfél óráig tartotta a frontot az NRK, a 3:1-es vereség minden, csak nem szégyellnivaló.

– Jó néhány szakember jelen volt a meccseken, akiktől sok dicséretet kaptunk: talán mérvadó a véleményük: szigorúan a most látott teljesítmény alapján a 4-7. helyen állhatnánk az NB I-es bajnokságban – árult el egy cseppet sem mellékes tényezőt Balázs István, a Nyíregyháza edzője. – Be kell látni, a kupadöntőben szereplő első osztályú együttesek előttünk járnak, főként labdabiztonság és csapatmunka tekintetében, a Vasas pedig fizikailag is a mezőny fölé nőtt. Mondjuk, velük éppen nem találkoztunk... Noha a lányok többet szerettek volna elérni, előzetesen a fináléba jutást sem tartották lehetetlennek, amit én terveztem, tökéletesen megvalósult: megmutattuk magunkat, két jó mérkőzést játszottunk, reálisan ennél többet nem várhattunk. Annyit azért hozzátennék: ha a Gödöllő ellen Szakmáry Gréta még mindig minket erősített volna, mi nyerünk! Kiemelkedőt nyújtott, vele nem bírtunk.

Ahogy azt korábban megpedzettük: a megsüvegelendő kupamenetelésnél lényegesebb a bajnoki produkció. Erre sem lehetett eddig panasz, az NRK listavezető, legközelebb március elején lép pályára. Mindeközben a csapat tagjaira egyéb, nem kevésbé fontos kötelezettségnek is eleget tesznek...

– Innentől a bajnokság megnyerésére koncentrálunk, bár az elkövetkező időszak nem lesz egyszerű – vázolta a feladatokat Balázs István. – Ketté oszlik a társaság, Erdősné Balogh Erika kivételével tizenkét játékos a VI. korcsoportos diákolimpia nyolcas döntőjére készül, amelyen két nyíregyházi csapat, a Zay és a Vasvári érintett. Március végétől három hétig Ilyés Bettinát fogjuk nélkülözni, ő a magyar korosztályos válogatottal az ifjúsági Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!