szon-sportoldal

2011.06.14. 17:11

Kisvárda: újabb Ameko sikerek

<p>Kisvárda - Ismét sikereket értek el az Ameko Lovasklub lovasai a díjugrató versenyeken.</p>

Az idei első versenyükön a klub lovasa és edzője  Bertók Viktor   1. helyezést ért el Ameko Shiherizada nevű lován. A verseny különlegessége, hogy Viktor tanítványa, a már felnőttek között versenyző Darvai Csenge Sára lett a 2. Ameko Cecíliával.

„A tanítványom – hibátlan lovaglással – majdnem felülmúlta mesterét” – kezdte mosolyogva és büszkén beszámolóját Bertók Viktor, majd hozzátette:  „Csengének ez volt élete első komolyabb, hivatalos ugróversenye, ami az eredményt mutatva is látszik, hogy igazán jól, a várakozásainkon felül sikerült. Ameko Cecília nagyon magabiztosan ugrotta az akadályokat , és lovasa is kiválóan lovagolt”.

Az ezt követő versenyszámban Bertók Viktor még elcsípett egy 6. helyezést is a közel 45 fős mezőnyben, szintén Ameko Shiherizada nyergében.

A versenyt követő hétvégén Országos Minősítő versenyt rendeztek Nyíregyházán,  ahol szintén arattak a dögei lovasok.

Az első versenyszámot Bertók Viktor megnyerte Ameko Tiara nevű lovával,valamint a 3. helyezett is ő volt Ameko Shiherizada nyergében.

Nagy öröm ez a klub edzőjének és lovasainak hiszen ez az első verseny volt számukra és nagyon jól sikerült. Az idei célnak az Országos Bajnokságokon való jó helytállást valamint az egész éves egyenletes szereplést tűzték ki maguknak.

- Durucz Gabi  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!