szon-sportoldal

2010.09.07. 09:14

Mohácsi: vész nincs, csak fáradtság

<p>Korábbi korosztályos válogatottja nélkül kénytelen letudni a Marso-NYKK a hazai rendezésű tornáját, amelyen a román Oradea, a szerb Novi Sad és az Albacomp lesz a vendég.</p>

A Nagykálló ellen 100–59-re megnyert hétfő esti felkészülési mérkőzésen két hiányzója volt a bajnoki rajtra, de előbb még a csütörtökön kezdődő, hazai rendezésű 12. Grand Trans-Farm Tüzép Kupa felkészülési tornára készülő nyíregyházi férfi kosárlabdacsapatnak. Az immár újra Marso-NYKK néven versenyző gárda tagjai közül Mohácsi Máté civilben a kispadról figyelte a fejleményeket, az U20-as korosztályból „kiöregedett” bedobónak ugyanis fáradásos lábközépcsonttörése van a bal lábfejében.

A törés minősítésén van a hangsúly, a korosztályos válogatottakban figyelembe vett játékos ugyanis az elmúlt három évet gyakorlatilag pihenő nélkül játszotta végig – a mostani felkészülés kezdete előtt volt egy hete, hogy fújjon egy kicsit. Sőt, mivel a nagykállói B csoportos csapatban is számoltak vele az úgynevezett T-licenccel, ezért az elmúlt években hetente két bajnokit (a nagykállói színekben és az NYKK U20-as csapatában) rendre végigjátszott és a felnőttek között is egyre több szerephez jutott. A játékos lábára a hét második felében gipsz kerül, a gyógyulási idő körülbelül egy hónap. A másik távollévő Szarvas Gábor volt, ő családi okok miatt kapott egy nap pihenőt.

Játék élvonalbeli résztvevők ellen

A Kálló elleni ráhangolódás után csütörtöktől szombatig már átfogóbb képet kaphat a csapat állapotáról Ferenczi Tamás vezetőedző, hiszen a Grand Trans-Fram Tüzép Kupán csupa élvonalbeli résztvevő ellen tesztelheti játékosait. Az első ellenfél a román kilencedik helyezett CSM Oradea lesz, pénteken a szerb ligában kilencedik KK Novi Sad következik, szombaton pedig a magyar bajnokság ötödikjével, az Albacomppal mérkőznek a nyíregyháziak. Jó esély van rá, hogy a torna második napján már bevethető legyen a nyíregyháziak bedobó posztra kiszemelt amerikai játékosa. A helyszín természetesen a Bujtosi Szabadidőcsarnok – illetve, rossz idő esetén szombaton a Nyírségi Ősz eseményei költöznének a létesítménybe, ezesetben a torna zárónapjának meccseit Újfehértón rendeznék.

Felkészülési torna
A 12. Grand Trans-Farm Tüzép Kupa menetrendje
Csütörtök. 17.00: Marso-NYKK–CSM Oradea (román). 19.00: Albacomp–KK Novi Sad (szerb).
Péntek. 16.00: Albacomp–CSM Oradea. 18.00: KK Novi Sad–Marso-NYKK.
Szombat. 15.00: CSM Oradea–KK Novi Sad. 19.00: Marso-NYKK–Albacomp.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!