szon-sportoldal

2010.08.30. 14:37

Erény, hogy tudnak küzdeni is

<p>Nem szakadt meg a felnőtt kézilabda-válogatottak nagyszerű szabolcsi sorozata – Mátéfi Eszter értékeli a Telenor Kupán, elsősorban a horvátok elleni zárómeccsen történteket.</p>

Őrzik veretlenségüket felnőtt kézilabda-válogatottjaink Szabolcs-Szatmár-Beregben! Sem a férfi, sem a női nemzeti csapatunk nem szenvedett még vereséget megyénkben, a csütörtöktől szombatig tartó Telenor Kupán a szebbik nem együttese gondoskodott a hagyományok ápolásáról.

A törökök elleni kisvárdai és a macedónokkal szembeni fehérgyarmati meccsen kétség sem férhetett a sorozat folytatásához, de a bujtosi csarnokban esedékes horvátok elleni záróra során olykor-olykor lehettek kétségeink a széria megszakadását illetően. Hiába azonban a 10–4-es hátrány, Görbicz Anita, majd Vérten Orsolya és Tóth Tímea kiválása, a mieink megszerezték a tornagyőzelemhez szükséges sikert.

Veszélyben volt a győzelem

– Azért forgott veszélyben a győzelmünk a horvátok ellen, mert a jelek szerint a bemelegítés nem sikerült jól, mentálisan nem tudtak felpörögni a lányok a mérkőzésre – értékelte a látottakat Mátéfi Eszter szövetségi kapitány. – Negyedórányi előnyt adtunk az ellenfelünknek azáltal, hogy nem volt egy megállító szabálytalanságunk sem, így a horvátok könnyen lőhették a góljaikat lerohanásból. Lehet, hogy okozhatta mindezt a két könnyen megnyert korábbi mérkőzés tapasztalata, de a horvátok is ugyanazokkal a csapatokkal játszottak, úgyhogy ez nem magyarázat.

Az viszont érzékenyen érintett bennünket, hogy a bemelegítés közben Görbicz, az első félidőben Vérten, a meccs hajrájára pedig Tóth dőlt ki a sorból. Fontos volt, hogy a szünetig azért felzárkóztunk, így a folytatás már nem tűnt teljesen reménytelennek a második játékrészben. Nem játszottunk jó, de nagyon nagy pozitívum, hogy a lányok végig küzdöttek, egyetlen pillanatra sem mondtak le a győzelemről. Ezt azért emelem ki, mert nem fogunk mindig jól játszani, de ha ezt az erényünket megtartjuk, akkor jó eredményeket fogunk elérni.

A múlt heti torna elsősorban a dán és norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülést segítette, az út következő állomása a világkupa lesz. A keretet illetően mennyire tisztult a kép?
– Megint volt egy-két olyan játékos, aki bizonyított, hozzáteszem, hogy a csapat gerince már az Európa-bajnoki selejtezők során kialakult – válaszolta Mátéfi Eszter. – Mellettük mindig kíváncsi vagyok egy-egy új játékosra. A győri Kovacsics Anikó most hiányzott azok közül, akire még számíthatok, és amennyiben a bajnokság során valaki tartósan olyan teljesítményt nyújt, amellyel segíteni tud a válogatottnak, úgy azok számára is nyitva áll a kapu.

Visszapillantó

A magyar női válogatott utóbbi tíz mérkőzése Szabolcs-Szatmár-Beregben
2003. május 31.: Bosznia-Hercegovina 44–19 (világbajnoki selejtező, Nyíregyháza)
2006. november 23.: Spanyolország 26–20 (Pannon Kupa, Nyíregyháza)
2006. november 25.: Horvátország 25–19 (Pannon Kupa, Nyíregyháza)
2007. október 19.: Kína 40–21 (Pannon Kupa, Nyíregyháza)
2008. július 18.: Románia 28–28 (felkészülési, Nyíregyháza)
2009. június 14.: Szlovákia 33–22 (világbajnoki selejtező, Nyíregyháza)
2010. május 30.: Azerbajdzsán 35–26 (Európa-bajnoki selejtező, Nyíregyháza)
2010. augusztus 26.: Törökország 35–17 (Telenor Kupa, Kisvárda)
2010. augusztus 27.: Macedónia 33–19 (Telenor Kupa, Fehérgyarmat)
2010. augusztus 28.: Horvátország 32–31 (Telenor Kupa, Nyíregyháza)

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!