Szikszó hírei

2018.04.11. 11:09

Harcolnak a szikszói műveseállomásért

Szikszó - A betegek segítségért kiáltanak, a nővérek ellenállnak, a képviselő közbenjár.

Szikszó - A betegek segítségért kiáltanak, a nővérek ellenállnak, a képviselő közbenjár.

Orvoshiányra hivatkozva bezárná a vesedialízist végző cég a szikszói állomást. A betegek embertelennek tartják az ötletet. A térség képviselője azt szeretné, ha egy percig sem szünetelne Szikszón az ellátás.

– Mindent megteszek annak érdekében, hogy tovább üzemeljen az állomás. Lesz nefrológus, bízom benne, ha megoldódik a szakemberhiány, a német cég álláspontja is felpuhul – érvelt Koncz Ferenc megválasztott ország­gyűlési képviselő.

Passzív ellenállás

Kedden a vállalat HR-igazgatója is Szikszón járt, hogy csillapítsa a kedélyeket. Azt ígérte, csak ideiglenesen zár be az állomás. Kijelentéseivel csak fokozta a feszültséget, ugyanis a szóbeszéd szerint eladó a dialízisnek otthont adó ingatlan. Erről a helyszíni képeket készítő értékbecslő értesítette a dolgozókat, aki szerint az épület több tíz millió forintot ér. A nővérek úgy vélik, veszélyes lenne, ha az életmentő beavatkozás előtt és után mentővel fél napokat zötykölődnének a páciensek. Kedden megkapták a munkáltatói utasításokat tartalmazó levelet, melyben a költözéssel kapcsolatos teendőket összegzi a cégvezetés. Mégsem csomagolnak, passzívan figyelik a fejleményeket, pozitív fordulatra várnak.

A világcég hazai vezetője portálunknak hangsúlyozta, a hivatalos álláspont szerint hétfőtől a miskolci központ fogadja vesedialízisre az abaúji térség betegeit is, de azt is hozzátette, egyeztetnek a megyei kórház vezetésével, hogy megtalálják az optimális megoldást. Korábban beszámoltunk róla, a háttértárgyalásokon felmerült, hogy vissza­államosíthatják Szikszón a dialízist, ha a feladatot ellátó világcéggel nem sikerül megegyezni arról, hogy helyben maradjon az ellátás.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!