Szikszó hírei

2018.02.11. 12:05

Összehangolt munkával biztonságot teremtenek Szikszón

Szikszó - A polgárőrség és a rend­őrség munkáját már közterület-felügyelők is segítik Szikszón.

Szikszó - A polgárőrség és a rend­őrség munkáját már közterület-felügyelők is segítik Szikszón.

A hatezer lelkes kisváros bűnügyi mutatói javulnak, de az emberek szubjektív biztonságérzetét erősíteni kell.

Nekünk is és a rendőröknek is segít a jelenlétük." Schubert Lajos

– Nem a büntetés, hanem a megelőzés a cél – emeli ki a város első embere, Füzesséri József, aki szerint szép szóval kemény helyzetek is kezelhetők, de az egyenruha is erősíti a járőr tekintélyét.

A gyarapodás biztonságot szül

A polgármestertől megtudjuk, csökkent Szikszón a bűncselekmények száma, ez szerinte annak köszönhető, hogy a város gazdasági ereje nő, több a munkahely és a gyarapodás biztonságot szül.

– Akinek nincs semmije és kétségbeesik a kilátástalanság miatt, az bármire képes. Akinek munkája, családja, jövedelme, bármilyen értéke van, az szeretné megóvni azt, és nem üt le senkit pár ezer forintért – hangsúlyozza, majd hozzáteszi, hamarosan drón is fogja pásztázni a magasból a települést, így senki nem jöhet ide úgy, hogy ne észleljék a helyiek.

– Tudom, személyiségjogokat is felvet a kérdés, de aki jó szándékkal érkezik, vajon miért bánná, ha látja őt a speciális kamera? A lét- és közbiztonság megteremtésével a legalapvetőbb emberi szükségleteket elégítjük ki. Ehhez kellett a közmunka rendszere is. Már vannak pozitív példák, egykori közmunkásaink közül ma már van, aki a versenyszférában is megállja a helyét – emelte ki Füzesséri József.

– Nekünk is és a rendőröknek is segít a jelenlétük – állítja Schubert Lajos, a helyi polgárőrség vezetője. – Több szem többet lát, és számos olyan jogosítványuk van, amivel a polgárőr nem rendelkezik – teszi hozzá.

– Iskolakerülő, túlkoros suhancok – válaszolja Csaba, mikor arról faggatjuk, kiket figyelmeztetett az imént. – A suli helyett a szikszói főtéren lógó tinédzserek mellett még egy középkorú hölgyet is próbál csiszolgatni, mikor felemeli a nő által eldobott csikket és mosolyogva közli: „Ezt el tetszett ejteni.”


Közös akciók lesznek

„Régi álmunk vált valóra, sürgetjük egy ideje, hogy legyen közterület-felügyeletünk – jelenti ki a helyi őrsparancsnok, Polgári Sándor. A rendőri vezetőtől megtudjuk, közös, összehangolt akció keretén belül fogják megakadályozni a fatolvajok és a mezei zsiványok ténykedését is. A közterület-felügyelet pedig akkor is bevethető lesz, mikor a rendőröket a járás távolabbi pontjaira riasztják. Jogosítványuk szerint igazoltathatnak, előállíthatnak renitens járókelőket és szabálysértőket is büntethetnek, de fő feladatuk a megelőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!