Szikszó hírei

2016.07.29. 16:51

Kvíz az olimpia alatt is lesz Szikszón

Szikszó - A közelmúltban zajlott le a szikszói Kisperjési Sörözőben az I. Szikszói Kocsmakvíz.

Szikszó - A közelmúltban zajlott le a szikszói Kisperjési Sörözőben az I. Szikszói Kocsmakvíz.

Mit lehet csinálni egy kocsmában? Hülye kérdés, hiszen leginkább inni és szórakozni mennek az emberek ezen létesítményekbe. Azonban lehet ott mást is csinálni, gondolhatta Mező István nyugdíjas tanárember, így aztán egy jó hangulatú kocsmakvízt szervezett. Mint mesélte, négy csapat nevezett be, de végül három vett részt az eseményen.

– Ez tulajdonképpen egy sörözés mellett eltöltött, vidám hangulatú vetélkedő, ahol a játékosok különféle témakörökből kapnak kérdéseket – mondta az Észak-Magyarországnak. – Budapesten és Európa városaiban ez már régóta divat, most hagyományteremtő céllal Szikszón is megpróbálkoztunk vele. A témakörök? Volt történelem, földrajz, irodalom, művészet, zene, tudomány, politika, és természetesen a sport sem maradhatott ki.

– A végén mindenki elégedett volt, és átvehette a házigazda, a Kisperjési Söröző ajándékait.

Megfogalmazódott, csináljunk ilyet máskor is. A vetélkedőt követően a Portugália–Franciaország labdarúgó-Eb-döntőt tekintette meg a szépszámú közönség. Az olimpia alatt szeretnénk megrendezni a II. Szikszói Kocsma­kvízt – mondta Mező István, a vetélkedő szervezője.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!