Szikszó hírei

2016.06.29. 18:28

Júliusban beköltözik Spongyabob is a szikszói uszodába

Szikszó - Gál Péter 2015 márciusától vezeti a szikszói Inkubátorházat, ám azonnal pontosít.

Szikszó - Gál Péter 2015 márciusától vezeti a szikszói Inkubátorházat, ám azonnal pontosít.

Azzal, hogy az intézmény pontos megnevezése: Szikszói Városi Intézményműködtető Központ és Könyvtár.

Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a plázs.” Gál Péter

– Több telephellyel rendelkezik az intézmény, az egyik az uszoda, sportcsarnok, műfüves pálya, illetve a könyvtár. A székhely az inkubátorház, ami a Rákóczi út 33. szám alatt van. Van még egy intézményünk, a Magyarhegyi Borok Háza – magyarázta.

Ötvenen dolgoznak

Elmondta azt is, hogy 20 éve dolgozik Szikszón a kultúrában, közművelődésben. Az Abaúj TV-nél kezdte a pályafutását, majd szépen lassan a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. Nyíregyházán végzett kommunikáció–művelődésszervező szakon, így a feladat nem volt teljesen új számára, de az uszoda és sportpálya üzemeltetése kihívást jelentett. 50-en dolgoznak ebben a nagy intézményben, ebből 12 fő közalkalmazott, a többiek kulturális közfoglalkoztatottak, pályázat keretében foglalkoztatottak, illetve közcélú foglalkoztatottak is vannak.

– Most az uszoda, illetve a sportpálya udvarán vagyunk, ami fontos központja az itteni sportéletnek – mutatott körbe Gál Péter. – A sportcsarnokot tavaly újíttatta fel a szikszói önkormányzat, napelempark is került a tetejére. A havi áramszámlából így jelentős összeget tudunk megspórolni havonta. Tavaly pályázat keretében létesült a műfüves focipálya, ami nagyon modern pálya villanyfénnyel ellátva. A műfüves pálya mellett kialakítottunk egy strandröplabdapályát is. Parkosítjuk az udvart, most szalonnasütőt tervezünk kialakítani.

Nem csak a helyiek

Immár ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a plázs homokos tengerparti résszel, pálmafákkal, napernyőkkel, nyugágyakkal, zenével. Folyamatosan egészen augusztus végéig üzemel. Nemcsak a helyiek, hanem a környező településeken lakók is szeretik, de nemcsak a plázst, hanem az uszodát is.

– Az uszodában most volt egy kéthetes nagy karbantartásunk – árulta el az intézményvezető. – Lehetőségünk nyílt egy új 12 személyes szaunát vásárolni, amit itt Szikszón gyártanak az ipari parkban. Ez dupla öröm. Képviselő is vagyok a városban, és örülök, hogy úgy tudunk dolgozni a kollégákkal, hogy a támogatás megvan önkormányzati és civil szinten is.

Gál Péter úgy véli: uszodát Magyarországon ma senki nem tud nyereségesen üzemeltetni, ez náluk is így van. Éves szinten 30 millió forintot „tesz bele” az önkormányzat.

– Város vagyunk, van egy uszodánk, és ha bezárnánk, akkor nagyon nehéz lenne újranyitni – jelentette ki. – Azontúl, hogy mind az uszodát, mind a sportcsarnokot a helyi iskola használja, felvettem a kapcsolatot vidéki iskolákkal, hogy a kötelező úszás­oktatás keretében jöjjenek el. Olyan sikeres lett a dolog, hogy a tanévben teljesen tele az uszoda. Még Encs kistérségéből is jöttek ide úszni és Miskolcról is. Emellett vannak privát úszás­oktatások és búvároktatás is. Sokan azért szeretik ezt az uszodát, mert barátságos, családias és tiszta. Az üzemeltetés átvételekor a kollégáimnak is elmondtam, hogy mi itt szolgáltatást végzünk, ahol udvariasnak kell lenni, és tisztaság kell legyen. Haladni kell a korral, van masszázsmedencénk, tanmedencénk, infraszaunánk, finn szaunánk, álló és fekvő szoláriumunk, masszázsunk. Tulajdonképpen egy kis wellnessközpont, amire nagyon büszkék vagyunk.


Spongyabob Szikszón

Ötödik éve rendezik meg a szikszói uszodában a Spongyabob tábort, ami egy képzőművész, illetve sporttábor. Ez július 4-től 29-ig tart négy héten keresztül. Nemcsak helyi gyerekeknek szól, hanem Miskolcról is indul mindennap busz fél nyolckor. Délután négykor viszi a gyerekeket vissza. Ez egy all inclusive tábor, ami azt jelenti, hogy a gyerekek kapnak tízórait, ebédet, uzsonnát. Mindennap kötelező program az úszás 1 órától 3-ig. Olyan is jöhet, aki nem tud úszni. Van felmérés az oktatás előtt. Már mind a négy hétre vannak gyerekek. Itt különböző sportágakkal ismerkedhetnek meg. Kedden elvisszük őket lovagolni, szerdán képzőművészkednek, csütörtökön a tavalyi évben vártúra volt Boldogkőváraljára. Idén azonban itt alszanak sátorban, lesz egy Spongyabob girl és egy Spongyabob boy 15-15 fős sátor az udvaron.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!