Szikszó hírei

2012.04.11. 10:50

Megkezdődött a Bolt utca felújítása Szikszón

Szikszó - Április 10-étől megkezdődött a Bolt utca felújítási munkálata Szikszón.

Szikszó - Április 10-étől megkezdődött a Bolt utca felújítási munkálata Szikszón.Az abaúji település egyik belvárosi utcájának számító közterületet Szikszó városában nívós településközpont kialakítása program keretében újítják fel.

Szikszó polgármestere Füzesséri József arról beszélt: a városközpont felújítása két ütemben zajlik majd. Az első ütem a Bolt utca felújítása, ahol aszfaltoznak, járdát és csapadékvíz elvezetőt építenek. Itt a munkálatok a héten már elkezdődnek.

A projekt érdekessége, hogy a pályázatba bevontak a civil szervezetet  és vállalkozókat is. Ott ahol eddig egyedül nem ment, most közösen sikert arattak.  Az önkormányzati beruházásokon túl-amely tartalmazza a Rákóczi utca több szakaszának átépítését, Kistérségi Okmányiroda Központ létrehozását, parkoló építését-  a program keretében megújul a református parókia, és a város központjában lévő két vállalkozás telephelye is. A Szikszó városában nívós településközpont kialakítása beruházás értéke 430 846 ezer forint, amelyből 348 997 ezer forintot sikerült pályázat útján elnyerni.

A Bolt utca felújítási munkálata a hármas út felöli szakasszal indul, így haladnak majd az építők folyamatosan a belváros felé. A tevékenység a forgalom fenntartása mellett zajlik, ami azt jelenti részlegesen lezárnak majd szakaszokat, de egy sávon lehet majd közlekedni. A munkálatok várhatóan július 1-ég tartanak.

-MÉ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!