Szikszó hírei

2012.04.19. 12:02

Egészség Nap Szikszón

Szikszó - „Egyenlő eséllyel a rák ellen” elnevezéssel Szikszón Egészségnapot szerveznek április 21-én délelőtt 10 órától a Szikszó Plázs területén.

Szikszó - „Egyenlő eséllyel a rák ellen” elnevezéssel Szikszón Egészségnapot szerveznek április 21-én délelőtt 10 órától a Szikszó Plázs területén.A Szirom Egyesület Anyaklubja, az Összefogás Abaújért Egyesület és  Szikszó Önkormányzata szervezésében történő esemény célja az, hogy felhívja a figyelmet az emlőszűrés jelentőségére és a betegségek megelőzésében  a szűrések fontosságára.

A szervezők egészség megőrző és szűrő programokkal, valamint kulturális, szórakoztató rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Többek között  lesz majd vércukor, koleszterin és vérnyomás mérés,tüdő CO telitettség vizsgálat, allergia és melanóma vizsgálat és tanácsadás, emlővizsgálat és mellrákellenes prevenció, száj és fogvizsgálat, tanácsadás, gyógytorna, gyermekgyógytorna,véradás, elsősegély nyújtási ismertető. Szó lesz a drogok veszélyeiről, a bulimiáról, anorexiáról, a dohányzás káros hatásairól.

A kulturális szórakoztató programok keretében a Jóban Rosszban sztárjai is ellátogatnak Szikszóra, és délután két órakor egy kvízműsor keretében lépnek fel.

Az egészségnapot április 23-án egy emlőszűrés követi majd. Szikszóról Miskolcra ingyenesen szállítják majd azokat a nőket, akik rendelkeznek erre  a napra beutalóval a szűrésre.

- MÉ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!