Kitépte a segédmunkásnő haját a kukorica-morzsológép Erdőbényén

Illusztráció
Illusztráció
Erdőbénye – A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 56 éves férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

A vádlottá vált férfi 2017. decemberében egy Erdőbénye településen lévő ipartelepen dolgozott munkahelyi vezetőként. Az ott működtetett kukorica-morzsológépen kicserélte az ékszíjat, azonban a hossza eltért az eredetileg a gépen korábban használt ékszíj hosszúságától, ezért a motor és a hajtástengely távolságát átállította, aminek következtében a gépre a védőburkolatot már nem tudta visszahelyezni.

Egy héttel később kukoricamorzsolás közben a segédmunkásként dolgozó nő haja a gép burkolat nélküli hajtásrészére feltekeredett, és az ékszíjtárcsa a haját maroknyi csomóban kitépte, illetőleg a hirtelen rántástól a nyaki gerincének csigolyája is eltörött. A baleset következtében nyolc napon túl, ténylegesen hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottal szemben az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, és a szabadlábon lévő vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben kiszabandó próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

ÉMSzerencs.
BOON.HU


hirdetés