Szerencs hírei

2019.04.02. 12:37

Csokoládét készítettek megyénk értékőrzői

Szerencs - Számos programon oldottak meg feladatokat a nevezett tanintézmények.

Szerencs - Számos programon oldottak meg feladatokat a nevezett tanintézmények.

A B.-A.-Z .Megyei Értéktár Bizottság szervezte azt a „B.-A.-Z. Megyei Értékőrzők” című vetélkedőt, amelynek döntő előtti utolsó fordulóját tartották meg pénteken a Szerencsi Bonbon Kft. üzemében.

Tíz csapat

A megye tíz elődöntőbe jutott iskolájának csapatait Koncz Ferenc országgyűlési képviselő köszöntötte a helyszínen, átfogó képet adva a szerencsi csokigyártás múltjáról, majd Maszler László, a cég termékfejlesztője a jelenről adott tájékoztatást.

Bánné dr. Gál Boglárka a B.-A.-Z. Megyei Értéktár Bizottság elnöke elmondta, az általános és középiskolás diákok számára szervezett esemény egy sikeres hungarikum-pályázat eredménye, számos programon oldottak meg feladatokat a nevezett tanintézmények, Szerencsen már a legjobbak tettek látogatást.

– Ez egyfajta motiváció a fiataloknak, igyekeztünk szórakoztatóvá, egyben hasznossá tenni az utolsó előtti megmérettetést. Természetes, hogy az egyik feladat a kézműves csokigyártás, lévén ez a termék szerepel értéktárunk listáján. Az elkészült édességeket a döntőben pontozzuk majd, amit április 5-én tartunk Miskolcon, a Megyeháza Dísztermében – adott tájékoztatást Bánné dr. Gál Boglárka.

ÉM-SFL


[related-post post_id="4182533"]

[related-post post_id="4163728"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!