Szerencs hírei

2019.03.21. 10:59

A vár lovagtermében jártak a diákújságírók

Szerencs - Minden év elején újságíráshoz kötődő meg­mérettetést szerveznek.

Szerencs - Minden év elején újságíráshoz kötődő meg­mérettetést szerveznek.

Újságírópalánták találkoztak Szerencsen, a Rákóczi-vár Lovagtermében, a randevú apropóját a szabad sajtó napja adta.

Volt vendég is

A városban működő Kiss Attila Alapítvány kuratóriuma – Konczné Kondás Tünde alapító ötletét szem előtt tartva – döntött úgy, hogy minden év elején újságíráshoz kötődő megmérettetést szerveznek, amelyen Muhi Zoltánra, a fiatalon elhunyt Szerencsi Hírek főszerkesztőjére is emlékeznek. Az ötletből hagyomány lett, az újságírói pályázat eredményhirdetésére kedden került sor, a témakört – egy ismert személlyel készítendő interjú készítése – az alapítvány határozta meg. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester üdvözölte a pátriából eseményre érkezett diákokat. Beszédében egyrészt a Kiss Attila Alapítvány céljait mutatta be, kitérve a névadó Kiss Attila – ugyancsak fiatalon elhunyt – középiskolai tanár munkásságára, majd Muhi Zoltán pályafutását méltatta, Lakatos Marianna alapítványi elnök a kiírt pályázatra fókuszált.

A programra meghívást kapott Szentes Richárd, az Echo TV és az M4 sportriportere, aki kötetlen formában adott tájékoztatást az iskolásoknak a szakmáról, az újságírás rejtelmeiről, a pálya örömeiről, nehézségeiről. Az esemény végén a diákok díjakat, emléklapokat vehettek át a program szervezőitől.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!