Szerencs hírei

2019.02.05. 14:01

Újborokról mondtak véleményt Szerencsen

Szerencs - A társaság minden év elején összeül egy kis kötetlen beszélgetésre.

Szerencs - A társaság minden év elején összeül egy kis kötetlen beszélgetésre.

A szerencsi Turisztikai Központban adtak randevút egymásnak a város borászai abból az apropóból, hogy kielemezzék, milyen minőségű borokat eredményezett a tavalyi esztendő. Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester emelték poharukat, gratuláltak a megjelenteknek tavalyi, kiválóra sikeredett nedűikért. Köszöntőjükben megjegyezték, a szerencsi csokoládé mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a város bora, kezdik egy „lapon” emlegetni az édességgel, a borászok összefogásának köszönhető, hogy a városba látogatók már nem csak a csokoládét, de a bort is keresik. Koncz Ferenc hangsúlyozta, mindent elkövet, hogy népszerűsítse Szerencs borát, hiszen a helyi termelők nedűi legalább olyan értékesek, mint Tokaj-hegyalja bármely településéé.

Sikerre vigyék

Varkoly Ádám borász arról adott tájékoztatást, hogy a társaság minden év elején összeül egy kis kötetlen beszélgetésre, amelyen megkóstolják a tavalyi szőlőtermésből általuk készített újborokat.

– Ezek a találkozók alkalmasak arra, hogy véleményt mondjunk egymás termékeiről, kicseréljük a tapasztalatainkat az előző évet illetően. Az a célunk, hogy együtt dolgozva vigyük sikerre Szerencs borát – mondta Varkoly Ádám hozzátéve, az újbor már most kiváló, teljes beérése után bekerülhet a szerencsi borok aranykönyvébe a 2018-as év terméke.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!