Szerencs hírei

2018.11.10. 10:28

Kiállítás: „Időtlenség” a Rákóczi-vár árkádjában Szerencsen

Szerencs - Az alkotónak az ország számos helyén jelenleg is kiállításokon vesznek részt művei.

Szerencs - Az alkotónak az ország számos helyén jelenleg is kiállításokon vesznek részt művei.

A Megyaszón élő Kiss Hajnalka ART Díjas festő munkáiból nyílt kiállítás csütörtökön a szerencsi Rákóczi-vár árkádjában.

Az „Időtlenség” elnevezésű tárlaton Nyiri Tibor polgármester jegyezte meg köszöntőjében, hogy számára mindig élményeket jelentenek azok az alkotások, amelyek kellemes érzéseket ébresztenek benne, különösen kedveli azokat a műveket, amelyekről olyan helyszínek köszönnek vissza, amelyeken személyesen is volt szerencséje megfordulni.

Kiss Hajnalka művei között szép számmal akadnak ilyen alkotások, mindamellett szemet gyönyörködtetőek azok a festmények, amelyeken érezni, hogy az alkotó igyekezett visszaadni azt, amit a természetben látott.

Kazsik Marianna, a tárlatnak helyszínt adó Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa Lyka Károly művészettörténészt idézte az alkotások kapcsán, miszerint a tárlat szépségeit végigélvezni maga is művészet. „Ha birtokában vagyunk a legszükségesebb két eszköznek, a jó szemnek és jó szívnek, nyomról nyomra meghódíthatjuk a művészet összes tartományait…”

Mindenki számára

Kiss Hajnalka a festészetben bizonyult jó szeműnek és szívűnek, mint azt elmondta, az ország számos helyén jelenleg is kiállításokon vesznek részt művei.

– Általában törekszem az élmények megjelenítésére, mindezt úgy, hogy mindenki, még a gyengén látók és vakok is élvezhessék. Nem igazán jellemző a festőkre, hogy engedjék tapogatni az alkotásaikat. Nálam ez nem így van, eleve olyan technikával dolgozom, hogy a művek mindenki számára elérhetők legyenek – mondta a kiállítás megnyitóján Kiss Hajnalka.

SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!