Szerencs hírei

2017.11.12. 09:57

Poén volt, de megnyerte

Szerencs - A vlogger pályázaton első lett videójával Markus Hunor Airton.

Szerencs - A vlogger pályázaton első lett videójával Markus Hunor Airton.

Van egy „olyan nap”, amit minden évben megrendeznek szeptember 29-én 2015 óta az iskolák között. Egy sportnap, amikor is az a fontos, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek – magyarázta Markus Hunor Airton. – Idén volt egy vlogger pályázat is. Azoknak az iskoláknak a diákjai pályázhattak a rendezvényen készült vlogjaikkal, amelyek részt vettek ezen a sportnapon.

Markus Hunor Airton elmondta azt is, hogy a testnevelő tanára szervezte az egész rendezvényt a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában és ő hívta fel a figyelmét a pályázatra is.

Meglepődött

– Pár éve foglalkozom már videók készítésével és a tanár úr úgy gondolta, hogy megpróbálhatnám – árulta el a 7. osztályos fiatalember. – Nem gondoltam arra, hogy akár nyerhetek is, de elkészítettem a videót. Többnyire telefonnal és egy akciókamerával. A videó hossza maximum 3-5 perc lehetett. A téma? Lényegében az, hogy bemutassuk magát a rendezvényt.

Aztán eltelt néhány hét és iskola után átnézte Hunor az e-mailjet…

– …és láttam, hogy jött egy e-mail a Magyar Diáksport Szövetségtől. Gratuláltak az első helyezéshez – mondta. –Tényleg meglepődtem, mert nem számítottam rá. Tök poénból csináltam az egészet!

Vágó vagy operatőr

A szerencsi srác azt is megosztotta velünk, hogy ebben az irányban szeretne elindulni, továbbtanulni.

– Vágó vagy operatőr szeretnék lenni, mert ez nagyon érdekel! – árulta el álmait.

A tény, hogy Hunor nyerte a vlogger versenyt, komoly visszhangot váltott ki az iskolájában, hiszen igazgatói dicséretet is kapott, de nagy az öröm otthon is. Egyébként volt kitől örökölnie az objektív szeretetét.

– Édesanyám fotózott régebben – mondta a 13 éves fiú, aki arra kérdésre, hogy „milyen egy jó videó?” így felelt:

– Megfelelő téma kell! Anélkül hiába vannak nagyon jó vágóképeim. Kell hozzá a tökéletes zene is, és mindezt frappánsan kell összerakni, mert ha nem úgy sikerül, akkor hiába jó a téma – árulta el a fiú a titkot.

- ÉM-JLI -


Eredmények

A pályázaton 1. helyezést ért el videójával Markus Hunor Airton, a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákja. 2. lett Takács Noel, a marcali Mikszáth Utcai Általános Iskola tanulója, a 3. legjobb vlog pedig Tasi Balázsé lett, aki a budapesti Körősi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola sportnapját mutatta be. A különdíjat a Barcsi Általános Iskola Deák Ferenc tagiskolájának pályamunkája kapta. Mindannyian Decathlon nyereményekkel lettek gazdagabbak. (45 pályázat érkezett.)

Milyen volt a sportnap?

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban ezer iskolát és háromszázezer gyereket mozgatott meg. A sportnaphoz köthetően az MDSZ video­blogger, azaz vlogger pályázatot is hirdetett: arra kérték a gyerekeket, hogy egyéni szemszögű és hangvételű, vlog műfajú videós anyagok segítségével mutassák be, hogyan zajlott az Európai Diáksport Napja az iskolájukban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!