Szerencs hírei

2011.05.13. 13:14

Sport, kertszépítés és lokálpatriotizmus

<p>Mád - Dorina számára mindig is fontos volt a közösségépítés.</p>

A 29 éves Dubóczki Dorina életében mindig igen sokat jelentett szülőfaluja, sokszor csábították más városokba, de mindig ragaszkodott lokálpatrióta szemléletéhez és kitartott Mád mellett. Dorina immár hét éve dolgozik a 2500 lelkes kistelepülésen művelődésszervezőként, szinte minden jelentősebb mádi rendezvény szervesében aktív részt vállalt, szereti a sportot, a helyi futball csapat meccseire is sokszor ellátogat.

- Gyerekkorom, iskolás korom óta szerettem nagy társaságban lenni, sok rendezvényre mentem el barátaimmal, 20-as éveim elejétől pedig be is kapcsolódtam kisebb-nagyobb összejövetelek szervezésébe, művelődésszervezőként - meséli Dorina. Majd hozzáteszi: nemrég indult el a Virágos Mádért mozgalom, amelynek célja a falu udvarainak, kertjeinek szebbé tétele, én is egyik főszervezője vagyok a programnak, egyrészt szeretek kertészkedni, másrészt jó lenne, ha valóban még szebbé válna településünk. Dorina a Debreceni Egyetemen szociálpolitika szakra kezdett járni, ám  tanulmányait végül megszakította. Az ifjú kertbarát ovónői végzettséget is szerzett- habár nem dolgozott ebben a szakmában - és nagyon jellemző rá a szociális-karitatív szándék. Dorina nagyon nyitott személyiség, empatikus beállítottságú, ez a neveltetésen túl talán onnan is ered, hogy 11 éves korában elvesztette édesapját és két testvérét.

- Mindig szívesen beszélgetek  az emberekkel, néhány éve például egy közmunka programos hölgy jött dolgozni a művelődési házba, és elmesélte hogyan lehet különleges gyógyteákat főzni citromfűből, csalánból, egyéb növényekből. Nemcsak megtanultam a fortélyt, hanem a mai napig főzök időnként szeretteimnek effajta különleges teát - árulja el. Dorina a Mádi Krónika folyóirat munkatársaként is tevékenykedik, hiszen ez a kiadvány is a helyi emberek számára készül, híreket adva a falu kisebb-nagyobb kaliberű ügyeiről.
-BTG-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!