Szerencs hírei

2011.02.05. 18:58

A szerencsi polgármester szerint az erőmű ügye túlmutat Szerencsen

<p>Szerencs - A szerencsi önkormányzat továbbra is egyformán elkötelezett a világörökségi értékek, valamint a munkahelyteremtés iránt. Így reagált Koncz Ferenc, Szerencs fideszes polgármestere a "Tokaji történelmi borvidék kultúrtájról" készült UNESCO-tanulmány pénteken megjelent kivonatára, amely szerint nem szabad szalmatüzelésű erőművet építeni a város mellett. A polgármester véleménye szerint az erőmű nem csak Szerencs ügye.</p>

Az angol nyelvű tanulmány magyar nyelvű kivonatában a nyáron hazánkban járt két szakember egyebek mellett megfogalmazta: nem szabad a szalmatüzelésű erőművet megépíteni Szerencs keleti városrészben. Mindezek mellett leszögezték: az ipari nehézgépjárművek forgalma is károsíthatja a világörökségi értékeket a tokaji borvidéken. Koncz Ferenc mindezzel kapcsolatban elmondta: az erőmű ügyében nem Szerencsen születik döntés, így a városon túlmutat ez a kérdés. Hozzátette: a kamionforgalom korlátozását jó ötletnek tartja, amennyiben az nem gátolja a térségi üzemek szállításait, valamint a boltok ellátását.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!