Programok a magyar kultúra napján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Akt.:
Programok a magyar kultúra napján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Programok a magyar kultúra napján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Abaújszántó, Encs, Gönc, Kazincbarcika, Miskolc, Rudabánya, Sárospatak, Szendrő, Szikszó, Tokaj – A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei programok.

Programok a magyar kultúra napján

Január 22, kedd

10:00 – Szikszó, Inkubátor ház. Karinthy örök… címmel az író műveiből adnak elő részleteteket. A programot a Szabad Ötletek Színháza, azaz a SZÖSZ hívta életre.

14:00 – Rudabánya, Gvadányi József Művelődési Ház. Tardonai Fonó címmel rendeznek hagyományőrző előadást a Tardonai Kulturális Egyesület szervezésében. A Múltbéli Kalandozások nevű helyi sorozat részeként tartják a találkozót.

17:00 – Szendrő, Apáczai Csere János Általános Iskola, aula. A Rideg Sándor regénye alapján született Indul a Bakterház című vígjátékot adják elő a Bódvaszilasi Színjátszó kör tagja. Az eseményt a helyi közművelődési központ és a könyvtár közösen szervezi.

17:00 – Encs, városi művelődési központ, színházterem. Szeles András polgármester beszéde után a Tiszta szívvel című verskoncertet hallhatjuk a jelenlévők a Zsapka akusztikus trió előadásában.

17:00 – Abaújszántó, Rákóczi Ház. A Dalok vallomása című ünnepi műsor keretein belül Pánti Anna Erkel-díjas előadóművész és Alagi János tenorénekművész előadását láthatják-hallhatják.

17:30 – Tokaj, Paulay Ede Színház. Átadják a városi elismeréseket. A rendezvényt a település a Kulturális és Konferencia Központtal és a Tokaji Írótábor Egyesülettel közösen szervezi. Fellép a Város Vegyes kara és Pély Barna Blue Heart című lemezbemutató koncertjével várják az érdeklődőket.

17:30 – Gönc, polgármesteri hivatal, díszterem. A „Hagyományaink vendégségben” című előadáson a gönci sírkövekről beszél Pecze János, majd a helyi református vegyes kar ünnepi hangversenye következik.

18:00 – Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ. A város díjátadó gálája. Az ünnepi műsor keretében a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit és a Citerazenei Műhely zenészei is fellépnek.

18:00 – Sárospatak, Újbástya Rendezvénycentrum. Érzelmek világa címmel nyílik kiállítás. A tárlaton a Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 művészei mutatják be alkotásaikat. Köszöntőt mond Csatlósné Komáromi Katalin, a Művelődés Ház és Könyvtára igazgatója. A kiállítást megnyitja Bordás István.

ÉMSzendrő.
BOON.HU


hirdetés