Szendrő hírei

2018.04.24. 19:41

Elindulhat a leégett szendrői tornacsarnok bontása

Szendrő - Ahogy arról már beszámoltunk leégett a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola területén található városi tanuszoda és tornacsarnok.

Szendrő - Ahogy arról már beszámoltunk leégett a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola területén található városi tanuszoda és tornacsarnok.

Nincs előrelépés

A lángok két hete csaptak fel, azóta a tankerület által kötött biztosítás kapcsán a kárszakértők már jártak kint, azonban még nem dőlt el a végleges biztosítási összeg. Az önkormányzat a vis maior keretből szeretne támogatáshoz jutni, ehhez a kormányhivatal helyszíni bejárására várnak – tudtuk meg Tomorszki István polgármestertől.

Szerdán összeülnek az illetékesek az egyeztetéshez és a hét második felében elindulhat az épületegyüttes bontása a beomlott tetőszerkezettel, illetve a takarítás, ami önmagában sem lesz kis költség és munka. A legnagyobb vesztesei a tűznek azonban a sportoló fiatalok.

– A mazsorett csoportunk most a szuhogyi tornateremben tartja az edzéseit, ami ugyan kisebb, de megfelelő. A múlt hétvégi Vitézlő Teljesítménytúra résztvevőit a tornateremben tudtuk elszállásolni, a futballedzéseket pedig már tudjuk szabadtéren tartani – meséli Szaniszló Richárd, a Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület elnöke.

A hétvégén rendezik meg a hagyományos Jávorkai József Emléktornát, amelynek szintén helyszíne lett volna a tornacsarnok. Ennek hiányában is megtudják rendezni az asztalitenisz, sakk és labdarúgás mérkőzéseket, ám vélhetőleg rövidebb mérkőzésekkel. A rendőrség gondatlan közveszélyokozás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a tűz kapcsán, jelenleg szakértői vizsgálatok eredményére várnak.

ÉM-HI


[related-post post_id="3830493"]

[related-post post_id="3822938"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!