Szendrő hírei

2012.05.08. 11:14

VII. Vitézlő teljesítménytúra

Szendrő - Április 27-29. között immár VII. alkalommal rendezték meg a Szendrői Természetjáró Szakosztály hagyományos tavaszi rendezvényét, a Vitézlő teljesítménytúrát.

Szendrő - Április 27-29. között immár VII. alkalommal rendezték meg a Szendrői Természetjáró Szakosztály hagyományos tavaszi rendezvényét, a Vitézlő teljesítménytúrát.A Vitézlőn idén több mint 1100 ember vett részt, akik az ország különböző tájairól érkeztek, hogy felkeressék Szendrő és környékének természeti, valamint kulturális értékeit.

A Vitézlő előestéjén, pénteken az Esti tekergés Szendrőn mini teljesítménytúrát teljesítették a résztvevők, hogy az ellenőrző pontok érintése során megismerjék a város látnivalóit.

A szombati versenynap reggelén a túrázók kellemes kiránduló időben vághattak neki a távoknak. A már megszokott 15, 25, 35, 50 km gyalogos, 50 és 80 km kerékpáros, valamint 25 km kenuzással kombinált gyalogos túra mellett, idén egy új, 25 km terepfutó táv is bekerült a túrakínálatba. Így mindenki a hozzá legjobban illő távot teljesíthette.

Minden távon az ellenőrző pontokon ellátás, a célban zsíros és vajas kenyér, tea, oklevél, kitűző, valamint tombola várta a nevezőket. Emellett a legjobban teljesítőket külön díjazták.

A hosszú hétvégének köszönhetően vasárnap is egész napos programmal várták az érdeklődőket. Vezetett túrát szerveztek az Ördög-gáthoz, lehetőséget teremtettek kenuzásra a Rakacai-tavon, és az előző évekhez hasonlóan, most is volt barlangtúra Aggteleken.

A Vitézlő az idén is része volt a Magyar Sportturisztikai Szövetség Nemzeti bajnokságnak az IWW-nek, és a Decathlon túramozgalomnak. Újdonságként a Vitézlő idén a „Lépéssorozat az egészségesebb életért” az Edelényi Kistérség egészségre nevelő és formáló programjának kiemelt nagyrendezvénye volt. Ennek keretében egy egészségszobát alakítottak ki, ahol hasznos kiállítások mellett, különböző szűrővizsgálatok elvégzésére is lehetőség nyílt.

A Vitézlőről és szakosztályról további információ: www.szendroitura.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!