Százötven helyszínen kilencszáz vizsgálat

Volt, hogy a dinnyeárus nem adott nyugtát (képünk illusztráció)
Volt, hogy a dinnyeárus nem adott nyugtát (képünk illusztráció) - © Fotó: ÉM
Borsod-Abaúj-Zemplén – Megyénkben is lezárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyári ellenőrzés­-sorozata.

A NAV júliusban és augusztusban összehangolt ellenőrzés-sorozatot tartott az Észak-magyarországi régióban. Ellenőriztek az üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb fesztiválokon és vásárokon, a sport- és hobbi tevékenységekhez kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltató szektorban, a mozgóárusoknál, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a különféle kölcsönzőknél, valamint a szépségszalonokban.

Dinnyét, nyugta nélkül

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében több mint 150 helyszínen mintegy 900 vizsgálatot végeztek a NAV munkatársai.

Mint megtudtuk, nagyobb volt a mulasztások aránya a közterületi, piaci értékesítők körében, a nyári kitelepüléseken, a dinnyét és egyéb gyümölcsöket árusító helyeken. Előfordult, hogy a dinnyét árusító zöldséges több telephelyén sem adott nyugtát, így kiemelt összegű bírságot és üzletzárást helyettesítő bírságot kapott.

A revizorok fokozottan figyelték az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását is. Volt olyan étterem, ahol az ebédidőben tartott forgalomszámlálás hatására több mint 50 százalékkal emelkedett a kiadott nyugták száma és ezzel együtt a pénztárgépben rögzített bevétel is. Utólagos vizsgálat indult annál az élelmiszer-kiskereskedőnél, akinél az online pénztárgépről történt adatmentés során kiderült, hogy egy év alatt ötmillió forintot meghaladó bevételről nem szolgáltatott adatot a NAV szervere felé.

Az őszi fesztiválszezonban a NAV a Miskolci Sörfesztivál és a Mádi Furmint Ünnep rendezvényeit is felkereste.

ÉM-SZB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter