Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 10:26

Több mint száz hívő a nyíregyházi keresztúton

Nyíregyháza - Szombaton délután indult útjára a kereszt, hogy a több mint száz zarándok kíséretében tizenhárom stációt érintve haladjon végig az úton.

Nyíregyháza - Szombaton délután indult útjára a kereszt, hogy a több mint száz zarándok kíséretében tizenhárom stációt érintve haladjon végig az úton.Ma Virágvasárnap van, a Húsvét (Jézus feltámadása) előtti nagyhét veszi kezdetét. A név a hús vételéből ered, ugyanis a Nagyhét alatt böjtöt tartanak a hívők, ami azt jelenti, hogy húsételt nem vesznek magukhoz (ezzel emlékeznek Jézus sivatagbeli negyven napos böjtjére).

A Bibliában Jézust pénteken feszítették meg, és harmadnapra feltámadt. Ez a nap a vasárnap, ami a naptárban nem állandó helyen van, hanem a tavaszi napéjegyenlőséget követő telihold utáni első vasárnaphoz kötik. Virágvasárnap emléke az a nap, amikor Jézus bevonult Jeruzsálembe, ekkor barkát szentelnek. A Nagyhét tehát Virágvasárnaptól Nagyszombatig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!